Autor: M. Tonić Stojić

24.04.2022.

09:00

Foto: Informer

TV

VELIKA USKRŠNJA ZABAVA ZA NAJMLAĐE BEOGRAĐANE! Jubilarni peti karneval ove godine na dve lokacije u gradu!

 

Veliki uskršnji karneval peti put zaredom održava se u Tašmajdankom parku u organizaciji Udruženja Kultur Šok i opštine Palilula. Najmlađe Beograđane, koji praznike provode u gradu, očekuju brojne radionice, maskote, koncerti i ulični zabavljači. Organizatorka festivala, Ljiljana Vukotić, poziva mališane da se priključe zabavi između 11 i 18 časova i dodaje kako se ove godine festival održava na još jednoj lokaciji, a to je Zemunski kej. 

- U pitanju je Zemunski kej, kod Venecije, onaj divan potez sa pogledom na reku. Isti festival koji imamo na Tašmajdanu sa istim sadržajem, odvija se i Zemunu. Trenutno su perkusionisti na bini,oni će defilovati festivalskim prostorom. Ta istoj bini u toku dana odvijaće se dečije predstave, muzički i plesni programi, a na samom karnevalskom prostoru imamo 6 kreativnih radionica koje su sve besplatne. Imamo veliki zabavni grad, zonu sa konjima, gde mališani mogu da se upoznaju sa ovim plemenitim životinjama i da se oprobaju u tom sportu - navodi Ljiljana. 

Ljiljana podseća na saradnju sa svih 17 škola sa teritorije opštine Palilula.

- Mališani oslikavaju uskršnja jaja i dekorišu uskršnje korpe na svojim likovnim sekcijama. Potom ih donosimo na sam karneval i izlažemo, a ljudi dobre volje mogu da ostave neku donaciju i postanu vlasnici malih umetničkih dela. Time pomažu akciju naših osnovaca da usreće nekog socijalno ugroženog đaka povodom ovog praznika - kaže Vukotićeva. 

U duhu praznika, biće održano takmičenje u tucanju jajima kao i takmičenje u puzanju beba u kojima će najbrži i najsnalažljiviji osvojiti vredne nagrade.