28.04.2022.

14:33

Foto: printscreen

TV

GRADE SE LUKSUZNI HOTELI U VRANJSKOJ BANJI! Ovakav kompleks će Srbija imati prvi put, a dame očekuje posebno iznenađanje!

Jedna od banja koja poseduje najtoplije termalne izvore u Evropi, Vranjska banja, postaje zapažena destinacija, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu. Pored prirodnih resursa, bogate istorije i tradicije, u Vranjskoj banji počela je izdragnja savremenog, velikog hotelskog kompleksa vrednosti 90 miliona evra.  

- Ono što je veoma bitno i značajno je da će biti uposleno 350 ljudi, što znači da mladi Banjčani i ljudi iz okruženja neće morati da zbog radnih mesta napuštaju svoja ognjišta - kaže predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić. 

- Kao što znate, danas je aktuelan trend depopulacije, ne samo ja jugu Srbije već i u širem regionu, tako da će taj trend ovde biti zaustavljen - tvrdi Sentić.

Informer

Dragan Sentić

Vranjska banja će dobiti priključnu petlju na koridoru 10, pa će svi posetioci i turisti moći lako i bezbedno da posete ovo mesto. Ovaj veliki kompleks biće sagrađan iz 4 faze. 

- Prva faza je hotel "Westin", koji se sastoji od 40.000 kvadrata, od toga će biti 4.000 kvadrata spa centra. On je poseban zato što će imati poseban ženski deo u samom hotelu. Druga faza je "Sofka medikal centar", treća faza je" Hotel Kralja Petra" sa 5 zvezdica, dok će četvrta faza biti izgrađena u šumskom delu sa vilama i bungalovima - objašnjava Sentić.

Vranjska banja bogata je prirodnim resursima i termo mineralnim izvorima.

Informer

- U samoj Vranjskoj Banji postoji desetak slobodnih izvora i pored njih dve bušotine. Temperatura slobodnih izvora je od 96 stepeni,a na bušotinama u samom dnu 120 stepeni - ističe predsednik opštine.

Vranjska voda je veoma specifična jer podesuje veliku količinu sumpora. Koristi se u borbi protiv svih kožnih oboljenja, post traumatskih stanja, reumatizma, čira na želucu, a kroz istoriju  je poznata jer se baš u ovoj banji kraljica Draga lečila od steriliteta. 

- Naša banja nosi epitet kraljevske banje. U njoj je kostobolju i reumu lečio kralj Petar, koga je baš ovde zatekla vest o Prvom svetskom ratu - podseća Sentić.

Informer

Novi kompeks ne samo da će podići životni sandard meštana, već će ovo ulaganje podsaći turizam kako u Vranjskoj Banji tako i u celoj Srbiji. 

Vranjska Banja Resort najveći je projekat na Balkanu kompanije Marriot International i najveća investicija u turizam Millennium Resorts-a.