30.08.2022.

15:11

Foto: printscreen

TV

HRANE U IZOBILJU, A KUPACA SVE MANJE! Ovo su cene na beogradskim pijacama!

Sezona svežeg voća i povrća u punom je jeku. Beogradske pijace krcate su najrazličitijim namirnicama. Ekipa "Informera" obišla je Kalenić pijacu da sazna kako se kreću cene
i da li se nešto promenilo u odnosu na prošlu godinu.

Informer

Kalenić pijaca

- Cene suhomesnatih proizvoda su se promenile, ali to nije ništa u odnosu na ono šta nas čeka - ističe jedan od zakupaca iz mlečne hale. Cene svinjskog suvog mesa kreću se između 1200 i 1500 dinara, što je nešto više u odnosu na prošlu godinu. 

Informer

Kalenić pijaca

Nasuprot tome cene paprike i paradajza ostale su iste.

Što se tiče voća, jedan od prodavaca tvrdi kako su cene prošle i pretprošle godine bile jače. 

- Cene idu...Evo na primer breskva od sto do trista. To je neki raspon. Kruška isto tako.
Od 60, 100,120,150, 200... Šljiva ide 100 dinara, a jabuka 120, 180 - 
nabraja prodavac sa Kalenića.

Informer

Kalenić pijaca

- Ko nije zadovoljan, on nikad nije zadovoljan. Uvek ko kupuje, njemu je skupo, ko prodaje - njemu je jeftino. Ali ko zna kvalitet robe, ne buni se. Zna šta kupuje. Ima dosta njih koji traže kvalitet robe. A ovde je proverena tezga, proverena roba - tvrdi zakupac tezge. 

Robe na pijaci ne manjka. Nudi se veliki izbor domaćih sokova, kolača i meda. Osim svežih malina, kupina i borovnica, velika je ponuda sušenog i kandiranog voća. I ponuđači ribe šire svoj asortiman nudeći veliki broj različitih morskih plodova kao što su rakovi, hobotnice i lignje.Na beogradskim pijacama Kupci imaju prilike da biraju najrazličitijeproizvode sjajnog kvaliteta. Ono što bi moglo da obraduje je činjenica da hrana na pijaci mahom nije poskupela.