10.09.2022.

10:20

Foto: informer

TV

"MENE JE VIŠE STRAH SJEST ZA VOLAN, NEGO SKOČIT! Ovaj čovek je najstariji padobranac u Evropi! Ima 88 godina, a i dalje skače!

Veterani padobranstva iz celog regiona, ali i šire, došli su da podrže ovaj skup i budu učesnici u njemu.

Posebnu pažnju privukao je gospodin Ibrahim Kalesić - najstariji padobranac u celoj Evropi koji, sa svojih 88 godina i dalje aktivno skače.

Informer

Ibrahim Kalesić

"Ja sam Ibrahim Kalesić. Rodom sam iz Tuzle. Do sad imam 1500 skokova. Još uvek aktivno skačem"  - predstavio nam se ovaj veteran.

Iako nije rekorder po broju skokova, gospodin Ibrahim zauzeo je počasno mesto na ovom skupu. Posebno ističe da uživa u padobranstvu i da ne oseća nikakav strah.

"Mene je više strah sjest za volan, nego skočit" - sa osmehom kaže gospodin Ibrahim.

Razgovarali smo i sa drugim učesnicima, članovima 63. padobranske divizije. Srećni su što imaju prilike da budu ovde i druže se sa svojim kolegama. Neki od njih imaju više iskustva, neki manje.

Informer

 

Neki su skakali samo na teritoriji Srbije, a neki imaju međunarodno iskustvo.

Skakači su uglavnom muškarci, ali ima i žena. Ovim neobičnim sportom mogu da se bave svi, samo ako imaju dovoljno jaku želju i avanturistički duh.

Informer

 

Iako je ovaj skup održan u formi takmičenja, rezultat nikome nije značajan. Svi dolaze zato da se druže i lepo provedu, da podele svoja iskustva, ali i da steknu nova.