Autor: Milena Krstajić

30.12.2022.

18:30

Foto: Informer

TV

“BEOGRADSKA ZIMA” NUDI ZAGARANTOVANU ZABAVU I TO POTPUNO BESPLATNO! Evo šta vas očekuje i za doček Nove godine

Posetioci će besplatno moći da uživaju u najrazličitijim programima kulturnog sadržaja od izložbi, performansa, stručnih vođenja kroz beogradska pozorišta i druge ustanove kulture, kao i radionica i koncerata. 

- Ove godine je Grad Beograd ponudio Beograđanima i gostima srpske prestonice jedan izuzetno bogat i raznovrsan program. Sekretarijat za kulturu je zajedno sa svojim ustanovama po prvi put na taj način organizovao prednovogodišnje događaje i razna dešavanja sa više od 60 profila programa. Ustanove kulture su otvorene i danas, sutra, bile su otvorene i juče sa posebno osmišljenim prazničnim programima. Bilo je tu izložbi, performansa, koncerata, govorili su se stihovi u biblioteci... Ove godine je ponuda toliko raznovrsna – kaže Nataša Mihailović Vacić.

Informer

 

Ljubitelji dobre muzike večeras će moći da uživaju u sjajnim nastupima naših izuzetnih muzičara, a sutra 31. decembra zagarantovan je provod ispred Doma Narodne skupštine kada ćemo svi zajedno dočekati 2023. godinu.

- Večeras ispred Muzeja savremene umetnosti biće organizovan veliki pop rok događaj – nastupaju Vlatko Stefanovski, grupa Kanda, Kodža i Nebojša, Nikola Pejaković, kao i grupa Kerber. Sutra, 31. decembra je doček ispred Skupštine. Ove godine je fokus bio na mladima. Na najsavremenijoj bini nastupiće najpopularniji izvođači savremenog muzičkog pravca. S druge strane, svi ljubitelji klasične muzike, Novu godinu mogu da dočekaju u Kolarčevoj zadužbini na novogodišnjem koncertu klasične muzike – kaže naša sagovornica.

Informer

 

Muzička zvezda Mahrina čije pesme obožavaju mlađe generacije, ne krije euforiju pred sutrašnji nastup ispred Skupštine.

- Osećam se predivno. Sigurna sam da se i moje kolege tako osećaju. Velika nam je čast da budemo deo ovogodišnjeg spektakla. Nastupaju Vojaž, Nući, Teodora Džehverović, Zera, Gazda Paja i ja – otkriva muzička umetnica Mahrina.

Ne zaboravite da prošetate Trgom republike, jer vas tamo očekuje jedna veoma zanimljiva instalaciju studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Informer

 

- Sekretarijat je ove godine za kreiranje i podsećanje na sve ono što čini beogradski duh, uključio i obrazovne umetničke ustanove. U saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, na Trgu republike imamo instalaciju – savremenu intervenciju na istorijskom spomeniku kako bismo akcentovali značaj samog spomenika Mihailu Obrenoviću, ali i značaj svega onoga što je on doneo Beogradu i Srbiju upravo u smislu kulture, umetnosti i nauke – kaže sekretarka Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

I nakon praznika posetioce očekuje zanimljiv program, a ljubitelji kliznja će se posebno obradovati.

- Na Ušću imamo izuzetno bogat sadržaj. Tamo se nalazi klizalište namenjeno svim ljubiteljima tog sporta. Zbog visokih temperatura, klizalište će produžiti svoj rad i nakon 15. januara. Treba napomenuti da su svi programi besplatni. Tamo će biti i božićno seoce, pa će najmlađi na taj način imati priliku da sa roditeljima obeleže Badnji dan i Božić – kaže Nataša Mihailović Vacić.

Ova manifestacija je idealna prilika da besplatno posetite muzeje, pogledate pozorišne predstave, prusustvujete koncertima i na taj način osetite duh Beograda.