Autor: T. Đurković

15.02.2023.

18:00

Foto: Informer

TV

U SRBIJI SVAKOG DANA JEDNO DETE OBOLI OD RAKA! Iako ima dovoljno donora, oni se retko prijavljuju!

Petnaesti februar obeležava se kao svetski dan dece obolele od raka. Ovim povodom udruženje NURDOR organizovalo je manifestaciju pod sloganom "Biti heroj" na Trgu republike u Beogradu. Tamara Klarić, osnivač pokreta "Pokaži malo da ti je stalo" ovom prilikom pružila je podršku svim roditeljima čija se deca bore sa karcinomom.

- Danas je svetski dan dece obolele od raka i tim povodom NURDOR organizuje manifestacije u više od dvadeset gradova u našoj zemlji. Simbolično šaljemo podršku svim hrabrim mališanima koji se sada leče od malignih bolesti. Danas je akcija sentibilisanja javnosti i dobrovoljnog davanja krvi. Od 12 do 14 časova biće organizovane u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu - rekla je Tamara Klarić. 

Informer

Tamara Klarić

Dece obolele od karcinoma nažalost sve je više. Dobra vest za sve je da rešenje postoji, ali njegovo sprovođenje nije jednostavno. 

- Jako je važno da skrenemo pažnju javnosti koliko je podrška važna. U našoj zemlji zalihe krvi su male. Zbog toga je važno da među građanima osvestimo ovo pitanje. Od sto ljudi u Srbiji koji mogu da daju krv, svega troje se odluči da to i učini. Sa druge strane, u našoj zemlji svakoga dana jedno dete oboli od maligne bolesti, a transfuzija je ono što im jako često spašava život. To nisu samo brojke, nisu samo podaci, već nešto što je zaista od životne važnosti - kaže Tamara Klarić.

Još jednom apelujemo na sve građane da se registruju i da postanu redovni dobrovoljni davaoci krvi jer samo na taj način možemo pomoći mališanima u njihovoj borbi za život.