16.05.2023.

17:51

Foto: Informer

TV

Todorov za Informer podkast: Cilj protesta opozicije je da se država uceni!


- Opasno je što je sve iskorišćeno za skupljanje političkih poena od strane neodgovornih pojedinaca, koji sebe predstavljaju kao lidere dela opozicije, a pri tom su njihove izjave još opasnije jer su neki od njih i članovi parlamenta. Skandalozno je to što su još u danima žalosti iskoristili iskrenu tugu građana iznoseći zahteve koji se pretvaraju u formu ultimatuma - kazao je Todorov.

Prema njegovim rečima, odluke su koje je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić bile su dobra polazna osnova na kojoj može dalje da se gradi društveni dijalog.

- Nasuprot tome, opozicija je svesna da ne može svojim programom da privuče građane, pa pokušava da iskoristi tragediju kako bi mobilisali veći broj ljudi. Ako ste odgovorni, ako želite Srbiji dobro, zašto niste konstruktivno pristupili merama koje je državni vrh saopštio? Najlakše je uperiti prstom i okriviti institucije, bez preuzimanja odgovornosti za svoje postupke. Cilj je da se naškodi predsedniku i Srbiji - naglasio je Todorov, i dodao:

- Ne možemo govoriti o građanskom buntu kada su na protestima političari i pojedinci sa jasno definisanim stavovima protiv aktuelne vlasti. Mislim da nije vreme za izbore. Ako je potrebna nova energija, bolja je rekonstrukcija u određenim resorima. Legitimitet predsednika se ne dovodi u pitanje, jer je pre godinu dana dobio podršku više od dva miliona građana - rekao je Todorov.

O čemu je još Đorđe Todorov pričao u Informer podkastu pogledajte u nastavku: