Autor: Informer.rs

09.08.2023.

17:15

Foto: Informer

TV

PODKAST DEJAN ANĐUS Otvoreno o odnosu sa Vučićem: Družili smo se devedesetih, ostali su bili fanatici (VIDEO)

To je, gostujući u Informer podkastu, rekao Dejan Anđus, novinar poznat javnosti po tome što govori bez ustručavanja, bez dlake na jeziku.

- Meni se dešava da seim u kafani i slušam. Nije da sam cinkaroš, ali određenim ljudima šaljem poruku: Vidi, desno, sto do mene, od sedam do 12 godina robije, a ponašanje im je takvo da su sigurni da će bezbedno da napuste lokal. I to mi se dešava svakodnevno - rekao je Anđus i dodao:
- Ima tu raznih likova... Ja imam na desetinu drugova, konobara, a neki od njih nisu samo konobari. Onda mi, posle nekoliko sati sedenja, priđu i pitaju: je l' si se naslušao i nagledao svega?
Odgovarajući na pitanje kako mu polazi za rukom da zna sve, gost Informer podkasta je rekao:
- Moj problem je što znam sve! Znam sve o svakome i o svakom događaju u poslednjih 30 godina. Naplaćao sam sa ja u životu cehova, i privatnih, i kafanskih, i restoranskih... Ni dan-danas meni ne može da prođe dan a da ne potrošim majčinu penziju.

Informer

 

Naš gost je otkrio i do sada nepoznate detalje iz detinjstva, a pričao je i o svom poreklu.

- Moj otac je Tomo Anđus iz Paštrovića iz Crne Gore. Tačnije on je rođen u Skopskoj Crnoj Gori, gde su na početku Drugog svetskog rata, trbuhom za kruhom, moji deda i baba, Boško i Milica Anđus došli kod kumova. Posle su se vratili u Paštroviće. Odmah posle rata, kao i svi dični Crnogorci, otišli su za Beograd - ispričao je Anđus, dotakavši se, neizbežno, i teme na kojoj su strani bili njegovi u Drugom svetskom ratu:

- Moj deda je bio kratko u crnogorskim četnicima, ali to pitanje do dana današnjeg nije definisano. Prvo je bio u Jugoslovenskoj vojsci, onda je posle kapitulacije Kraljevine ostao u četnicima, a tu je već bio i italijanski element. I postavlja se pitanje da li su ti oficiri, koji nisu završili u zarobljeništvu, počeli da rade za marionetsku državu Crnu Goru.

Informer

 

Anđus je rekao da zna koliko je sati čim neko porogovori dve rečenice, u vezi sa oblastima za koje je on ekspert.

- Kad je o politici reč, a tu sam ekspert, nema šanse da nešto ne uočim i da ne shvatim o čemu se radi. Devedesetih sam se družio samo s Aleksandrom Vučićem, svi ostali su bili fanatici - rekao je Anđus i uzgred pomenuo i sadašnjeg ministra građevinarstva Gorana Vesića:

- Vesić je, tada kao član Demokratske stranke, jedini imao herca da se druži s radikalima!

Nije Anđus propustio da priča ni o svojoj najvećoj strasti, o sportu:

- Naglasak je danas samo na parama, a ne na tome šta klub dobija dolaskom nekog igrača! U moje vreme smi morao da kupiš "Tempo" da pročitaš da li će Milko Đurovski iz Zvezde da pređe u Partizan, u smislu preoteo si asa Zvezdi, bićeš prvak ove godine. Tada navijačima nije bilo bitno za koliko je para Boro Cvjetković prešao iz Dinama u Zvezdu.

Šta je još Anđus otkrio tokom intervjua u podkastu, pogledajte u videu ispod: