13.08.2023.

17:45

Foto: Informer

TV

Ovo morate da pogledate! Jovana Jeremić: RTS mi je najveća greška, a evo kako sam prešla na Pink!

- Konkurisala sam na RTS, bio je tada aktuelan veliki konkurs '100 lidera za 21. vek'. Od 17.000 prijavljenih ušla sam u top 10, bila sam deveta na listi, Tijanić je insistirao na meni, rekao je da imam sjajnu energiju i da će od mene biti velika novinarka... I ja sam tada, kada su me pozvali, prešla na RTS. Otišla sam sa Hepija iako sam tamo kod Marića i Pece (vlasnik TV Hepi Predrag Ranković Peconi) brzo napredovala, bila primećena i već imala neku karijeru, ali mislila sam da je RTS ipak najveća TV kuća, da je to profesionalni vrh. I tako sam napravila najveću poslovnu grešku u životu... - kaže Jeremićeva.

Ona dodaje da joj je na Javnom servisu bilo dobro sve dok nije preminuo Aleksandar Tijanić.

Informer

 

- Počela sam lepo na RTS, radila sam u desku i sve je bilo u redu dok Tijanić nije umro. A onda je odjednom sve krenulo naopako, nije bilo mesta za mene, nisu mi davali zadatke. I jednog dana na hodniku, tamo kod nekog bifea gde se kuvaju kafe prišao mi je urednik, S. B. su mu inicijali, i rekao mi je da mogu da idem, da za mene više nema posla! Doživela sam tada nervni slom! Svet mi se srušio, upala sam u tešku depresiju, mesecima nisam izlazila iz stana, iz kuće... - priseća se Jovana Jeremić.

Kako kaže, na TV Pink je prešla posle jednog ručka sa Željkom Mitrovićem u proleće 2021. godine.

- Dogovorili smo se da se vidimo, a on je kasnio, zvao me je, izvinio se što ga čekam... Kad se pojavio, Željko mi je prišao s leđa, zagrlio me je i poljubio u kosu. Rekao je: Gde si ti bila sve ove godine i zašto još nisi na Pinku?! Brzo smo se dogovorili, znala sam da je to to, da ću na Pinku postati ono što sam danas - kraljica šera! - kaže uspešna voditeljka i dodaje da je zahvalna svima koji su joj pomogli u karijeri:

- Otkrio me Aleksandar Tijanić, stvorili su me Milomir Marić i Predrag Ranković Peconi, a proslavio me je Željko Mitrović. Hvala im svima. Ali ja sam tek počela!