Autor: Informer.rs

10.10.2023.

10:57

Foto: pedja milosavljevic/Shutterstock

TV

Probudio se uz sirene i eksploziju! Ispovest Srbina koji je pobegao od Hamasa! (VIDEO)

Ekonomista Ivan Jordović naveo je da po dolasku u Tel Aviv, da jedine naznake tenzije koje su se mogle osetiti, bile su intenzivne kontrole na aerodromu Ben Gurion.

- Nas trojica drugara smo hteli da iskoristimo koji dan nakon utakmice, da ostanemo u Tel Avivu i organizemo malo hodočašće. Kada smo stigli na utakmicu Izraelci su nas srdačno dočekali, sa pozitivnim pogledom na Srbe. Jedini nagoveštaj tenzije tamo, je bila intenzivna kontrola na aerodromu Ben Gurion. Na svoje putovanje od Tel Aviva, smo išli vozom za Jerusalim, moram priznati da je fascinantno za koliko kratko vreme, su Izraelci izgradili infrastrukturu u celoj državi. Jerusalim je sveti grad za sve hrišćane, Jevreje i muslimane, zato je meni kao pravoslavcu jako važan, tamo sve tri konfesije žive organizovano i u saradnji - rekao je Jordović.

Informer

Jordović je dodao da je video dve rakete kako padaju u more nadomak Tel Aviva i kako je to bio prvi put u istoriji sukoba dve strane da je raketa pala na područje tog grada.

- U subotu ujutru nakon putovanja, probudile su me sirene i mislio sam da sanjam jer ih nisam čuo od 1999. godine. Nakon toga nisam mnogo razmišljao sem da što pre odem odatle, a na ulicama nije delovalo kao da je počeo rat. Na prozoru sam gledao dve rakete kako padaju u vodu, nakon nekoliko sekundi čula se jaka eksplozija. Nikad u istoriji njihovih sukoba se nije desilo da raketa padne na Tel Aviv - rekao je Jordović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: