Autor: Informer.rs

29.11.2023.

09:00

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Ćirinih 20.000 spiskamo za noć u "Nani"! Dragiša Binić i Nikoslav Bjegović u podkastu Informer!

U prvom delu, Dragiša Binić, član legendarne generacije crveno-belih koja je osvojila Kup šampiona otkrio je da je pre prvog dolaska na Marakanu imao ponudu zagrebačkog Dinama, a kasnije, pre povratka u Zvezdu, kada se vratio iz Francuske i Španije, kontaktirao ga je i Partizan.

- Posle jedne utakmice Radničkog protiv Dinama, ja sam odigrao dobro dao sam i gol, gde mi je Ćiro, znate ga onako atraktivnog sa belim šalom rekao "Sine, trebaš mi" i na razgovoru smo se dogovorili za uslove. I sad znate njegove gafove, koje je imao, evo vam ovo da imate za put, kad smo se vratili i otvorili koverat u njemu 20.000 maraka, koje smo moj drug i ja koji smo išli zajedno na razgovor potrošili isto veče u "Nani". Na kraju stigao je poziv, koji se ne odbija i, ipak sam otišao u Zvezdu,  jer Hajduk i Dinamo ne mogu da se porede sa crveno-belima - rekao nam je legendarni fudbaler.

Informer

 

Nikoslav Bjegović, koji je nastupao u Zvezdinoj generaciji, koja je posle sankcija morala da ide od nemila do nedraga, igra evropske utakmice kao domaćin u okolnim državama, pričao je o tome kako je na početku karijere kao veliki zvezdaš završio u Partizanu.

- U sećanju mi je ostao 19. jul 1989, dolazi Partizan da igra utakmicu protiv Gospića. Glavni trener je bio Moca Vukotić a pomoćni Ivan Golac. Crno-beli su pobedili 4:1, kompletni, jedino je Milko Đurovki izostao. Drugi dan se išlo u Knin i pitali su mog oca da li bi mogao da dođe sa mnom i da igram za Partizan. Ušao sam u drugom poluvremenu kada me Golac uveo umesto Milojevića. Posle te utakmice Golac mi je je rekao da na jesen dođem na probu u Humsku. Otišao sam i zadovoljio, tad je došao i Peđa Mijatović i istog dana smo potpisali ugovor - otkrio je Nikoslav. 

Sa dvojicom poznatih sportista pričali smo i o velikim trenerskim imenima, kakvih danas više nema, o tome kako trener danas može da bude svako, zašto više u srpskim klubovima i reprezentaciji nema igrača koji umeju da predriblaju, igraju jedan na jedan, koliko su zarađivali u Zvezdi u odnosu na današnji fudbal. 

Konkretno, direktno, o ciframa, bez uvijanja, o strancima u srpskom fudbalu, da li su za ili protiv, da li će Piksi voditi "orlove" na EURO 2024 u Nemačkoj, ko je tražio novac da igra u reprezentaciji pogledajte u najnovijoj epizodi podkasta Informera.

U nastavku, koji se emituje večeras od 22.30. na TV Informer saznaćete kako je Binić svojevremeno jedini uneo pištolj u avion i ko je Bjegovića spasio besa Željka Ražnatovića Arkana posle utakmice Obilić - Crvena zvezda.