Autor: Informer.rs

30.11.2023.

09:00

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

INFORMER PODKAST: Repetirao sam pištolj u avionu! Dragiša Binić i Nikoslav Bjegović o Arkanu, Ceci i devedesetim!

- Ja sam imao i dozvole, voleo sam oružje. Posle Barija, jedini sam uneo pištolj iz Italije u avion. Radmilo Bogdanović ministar policije završio nabavne dozvole za mene i njega, kupili dve berete zajedno. Ja kupio i opasač kaubojski, izbacio igračku, stavio pištolj u futrolu. I veselje u avionu, a Radmilo me pita: "Jesi ostavio pištolj dole", odgovaram "Ne kod mene je". Uzimam pištolj i repetiram, on čovek u čudu - saopštio nam je Binić nesvakidašnje iskustvo.

Nikoslav Bjegović je u dresu Crvene zvezde igrao mnogo derbija protiv Partizana, ipak, kada je njegova generacija u pitanju, uvek se pominju utakmice sa Obilićem na čijem čelu je tih godina bio Željko Ražnatović Arkan.

Bivši Zvezdin fudbaler ispričao je kako su mu se jedanput bukvalno odsekle noge na meču igranom na Vračaru.

Informer

 

- Bio je neki faul Juškića na meni posle kojeg sam završio Arkanu maltene u zagrljaju,  tako me pokupio. I ja sam tu nešto izgovorio pred "komandantom" i njegovim ljudima. On je izgovorio nešto, meni su se odsekle noge, to više nisam bio ja. Završila se utakmica, izgubili smo Kup, ne znam gde se nalazim i uveče me zove naš golman Jevrić, a njega je Arkan prvo iz Prištine doveo u Obilič i bili su mnogo dobri. Zove Jevra i kaže, "Bjega sve je u redu, nema frke kaže komandant" i meni lakne - prisetio se tih devedestih Bjegović. 

Sa Dragišom Binićem smo pričali i o njegovom odnosu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, kumom Cecom, o osnivanju Srpske dobrovoljačke Garde, proslavi titule prvaka Evrope, kada je dobio "ušati" pehar na sedam dana i šetao ga Srbijom (nije, potvrđuje, mokrio u njega, kako je pričao Vladimir Jugović).

- Da jesam, rekao bih - dodao je.

Jedna od tema bila je i njegova vikendica, "ukrašena" lavovima i sa četiori "S" na ulazu, nameštaju koji podseća na vreme Cara Lazara, a otvorio je dušu i pričao da gradnja vikendice ima veze i sa Miloradom Ulemekom Legijom. 

Nikoslav Bjegović nam je govorio i o danima provedenim u Fudbalskom savezu Srbije, i ženskoj reprezentaciji  u kojoj je bio direktor i selektor mlađih kategorija, kumstvu sa pokojnim Goranom Bunjavčevićem i njegovim poslednjim danima sa njim. 

- Poslednje reči koje mi je izgovorio bile su"Bjega, ženski fudbal" - otkrio nam je Bjegović u našem podkastu.