Autor: Informer.rs

06.12.2023.

21:33

Foto: Informer

TV

Dnevnik televizije Informer! Evo koje vesti su obeležile 6. decembar! (VIDEO)

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras gostujući na TV Prva da će nivo očekivanih stranih investicija za ovu godinu biti blizu 4 i po milijardi evra, takođe se sastao sa inženjerom računarstva i suosnivačem kompanije Epl Stivom Vozni-jakom i tom prilikom sa njim razgovarao kako da dodatno unapredi obrazovanje u Srbiji.

- Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da nije siguran da bi se kandidovao na izborima za predsednika SAD 2024, da to nije učinio i bivši predsednik SAD Donald Tramp. 

- Predsednik Rusije Vladimir Putin se sastao sa šeikom Abdulah bin Zajed Al Nah-jan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Teme sastanka su bile energetska saradnja, sukob na Bliskom istoku i "kriza u Ukrajini". 

- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u prvoj izjavi po izlasku iz Suda BiH rekao da je ovaj proces protiv njega politički proces.

- Štampanje glasačkih listića za izbore za narodne poslanike raspisane za 17. decembar počelo je danas u štampariji "Službenog glasnika".

- Lider LDP-a Čedomir Jovanović otkrio je na platformi Iks da je gazda tajkunske opozicije Dragan Đilas 2000. godine reketirao "Pekabetu".

- Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić rekla je da Srbija po prvi put ima strategiju za lečenje retkih bolesti, kao i lekove, bez obzira na njihovu cenu.

- Veliki kašalj, gotovo iskorenjena bolest, u ovoj godini je registrovan u Srbiji u većem broju slučajeva nego prethodnih godina - preko 300, kažu nadležni.

- Odlukom Vlade Srbije u radni odnos na neodređeno vreme primiće se zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su radila na poslovima lečenja obolelih od kovida.

- Koncept Novi Zlatibor - vizija budućnosti predstavljena je u hotelu Tornik na Zlatiboru u cilju poboljšanja turizma u regionu.

- Tužilaštvo u Madridu traži zatvorske kazne za navijače Atletika koji su okačili obešenu lutku sa dresom Real Madrida.

- Devet fudbalskih klubova u Nišu dobilo je novu opremu u vidu novih dresova, lopti i štucni.

- Košarkaši Partizana savladali su Monako nakon neizvesnih produžetaka.

Celu emisiju možete pogledati u videu ispod: