31.01.2024.

07:13

Foto: Tanja Andric

TV

Ministar Mihailo Jovanović u Informer podkastu: Kad je o devojkama u školi reč, između Siniše Malog i mene bila je mrtva trka!

Ministar Jovanović, poznat domaćoj javnosti po velikim uspesima u oblasti digitalizacije i elektronske uprave, prvi put je za neki medij otvoreno govorio o svom privatnom životu, o detinjstvu, školovanju, porodici, poreklu... 

- Malo je falilo da, umesto elektrotehnikom, digitalizacijom i telekomunikacijama, počnem profesionalno da se bavim plesom i folklorom. Malo je poznato da sam igrao u predstavama Narodnog pozorišta, kao i da sam imao ozbiljnu ponudu za profesionalni angažman u Pozorištu na Terazijama - otkrio je ministar Jovanović.

On je ispričao da je zahvaljujući upravo plesu bio prva zvezda maturske večeri.

- Na maturi smo partnerka i ja toliko dobro plesali da niko drugi nije smeo da se usudi da pleše. Svi su nam aplaudirali i uživali - rekao je Jovanović i takođe otkrio zanimljiv detalj iz srednjoškolskih dana, koje je u istom odeljenju Pete beogradske gimnazije proveo sa dobrim drugom Sinišom Malim, aktuelnim potpredsednikom Vlade i ministrom finansija:

- Kad je reč o osvajanju devojaka u školi, između Siniše i mene bila je mrtva trka!

Ministar je prvi put javno govorio o tome kako je upoznao suprugu Anetu, sa kojoj ima blizance Aleksandra i Stefana, koji sin planira da krene njegovim stopama, ali i kako je iz porodice sa bogatom lekarskom tradicijom odlučio da studira elektrotehniku.

A šta je sve rekao o svom poreklu, poznanstvu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, o sportu, religiji i omiljenom piću uz koje voli da se opusti sa članovima porodice i prijateljima, pogledajte večeras u 22.30 samo na Informer televiziji.