Autor: Informer.rs

19.09.2024.

09:35

Foto: Informer

TV

Potrošeni crnogorski političari pokušavaju da proguraju ustašoidne ideje! Kako su Srbi mogli da sprovode genocid sami nad sobom? (VIDEO)

Šćepanović ističe da crnogorski političari, koji su izgubili vlast pre četiri godine, pokušavaju da privuku glasove izmišljenim patriotizmom.

- Ovo su vrlo perfidne stvari od strane Crne Gore. Njihovi potrošeni političari su se odjednom povampirili i počeli da predlažu neke izmišljene rezolucije. Umesto da se bave nekim pametnijim stvarima oni sada imaju neke povampirene ustašoidne ideje, koje očigledno prate zvaničnu politiku Republike Hrvatske. Oni tamo imaju neku svoju autokefalnu crkvu, skroz su podeljeni, svog mitropolita su birali na ulici. To je leglo separatista. Svi vrlo dobro znamo da je kralj Nikola bio Srbin, Njegoš bio Srbin... Oni potezanjem ove teme pokušavaju da skrenu pažnju sa nekih osnovnih socijalnih problema, kao i problema sa standardom građana. Kad god su u nemoći da privuku neki glas oni se pozivaju na neki lažni kvazi-patriotizam koji do juče nije pominjan - kaže savetnik.

Informer

Predrag Savić

Savić postavlja pitanje kako je moguće da neko vrši genocid sam nad sobom, budući da se gotovo celo stanovništvo Crne Gore u tom periodu izjašnjavalo kao Srbi.

- Ovo jeste potez u cilju političkog marketinga, da se napravi što više štete na političkoj sceni Crne Gore i da se ta montenegrinska politika, mržnja prema Srbima, produbi. Njihova ideja da se ova rezolucija usvoji je zasada samo ideja koja nema ni pravi osnov, a ni istorijski. Organizatori Božićnog ustanka, koje zovemo "zelenaši", su bili Srbi. Činjenica je da je bio neki deo komita, ali to je marginalna pojava. Ovde ispada da su Srbi sami nad sobom vršili genocid - poručuje Savić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: