Autor: Informer.rs

16.10.2024.

13:15

Foto: Tanja Andric

TV

Severnokorejski vojnici će ratovati za Putina! Kim Džong Un poseduje velike količine naoružanja Sovjetskog Saveza! (VIDEO)

Ivanović ukazuje na činjenicu da Severna Koreja ima velike zalihe naoružanja iz bivšeg Sovjetskog Saveza koje je dobijala tokom Korejskog rata.

- Veze između Severne Koreje i bivšeg SSSR postoje decenijama unazad. SSSR je pomogao formiranje Severne Koreje u Korejskom ratu. Ne treba da nas čudi što je u ovom momentu došlo od ovakve vrste saveza. Severna Koreja poseduje i velike količine naoružanja SSSR. Imamo priliku da vidimo stvaranje tog multipolarnog sveta. Putin je imao sastanke i sa predsednikom Kine. Sada se formiraju ti novi-bivši savezi. Mnoge zemlje će morati da se odrede na čijoj će strani biti u budućnosti - ističe.

Informer

Mirčeta Jokanović

Jokanović je rekao da bi ratovanje severnokorejskih trupa na ruskoj strani u Ukrajini bilo na obostranu korist.

- Zelenskog ne treba ni shvatati ozbiljno. Upropastio je Ukrajinu. Severna Koreja ima razvijenu odbrambenu industriju. Ovaj rat je specifičan zbog velike upotrebe dronova, a pojavljuju se i naznake veštačke inteligencije, a to je sigurno rat budućnosti. Gde će te da steknete bolje iskustvo nego u samim ratnim dejstvima. Vojska Severne Koreje bi stekla jedno borbeno iskustvo, a Rusiji ništa ne bi falilo da se malo pojača - kaže pukovnik.

Informer

Luka Kastratović

Kastratović navodi da Zapadu odgovara da rat u Ukrajini traje što duže, a da pritom ne eskalira u globalni sukob.

- Rusija još uvek nema potrebe da angažuje dodatne snage. Zelenski je sad putovao po svim zemljama Zapada. On već dve godine najavljuje kontraofanzivu, a još uvek je nije bilo. Sami Ukrajinci su shvatili da su poslati u smrt. Zelenski sve što radi je pokušaj psihološke propagande. Moćnicima Zapada odgovara da rat što duže traje, a da ne dođe do svetskog. Njih ne interesuje koliko će Rusa ili Ukrajinaca poginuti. Njima odgovara da se smanjuje stanovništvo - poručuje general.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: