10.03.2015.

14:53

Foto:

Vesti

ODRONI I KLIZIŠTA U TRSTENIKU, zatvoreni putevi, odsečena sela

Kako kaže prtedsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić u ovom trenutku 10 trsteničkih sela trpi posledice aktiviranja klizišta, a situacija je najritičnija u Brezovici.

- U tom selu se može dogoditi da 9 domaćinstava ostane potpuno odsečeno, kao i u selu Jasikovica. Odroni i klizišta stvaraju veliki problem svim meštanima, pomno pratimo sutuaciju. Školska je godina i moramo voditi računa o adekvatnim alternativnim pravcima kako bi deca neometano išla na nastavu, a i kako bi hiljade ljudi mogli normalno da nastave sa radom. Vršimo i privremene sanacije svuda gde je to moguće, ali štete su velike i neophodna nam je pomoć države - kaže predsednik opštine, koji je i predsednik Kriznog štaba. 

Građevinska inspekcija je već izdala dva rešenja za hitno iseljavanje u Jasikovici, ali će broj iseljenih biti veći, ukoliko se nastavi ovako. 

- Put Jasikovica - Bučje je zatvore, pa deca u školu idu zaobilaznim putem. Put u Orlovcu saniran je juče, alu se odroni opet pojavili - navodi portparol opštine Trstenik Jelena Marković.

Odroni i klizišta  su se prethodne noći javili na području sela Planinica, Brezovica i Male Jasikovice. Zato je zatvoren put u Maloj Drenovi, a klizišta su se pojavila i u Levićima, Milutovcu i Orlovcu. 

Prema prvim procenama, na ugroženim područjima od klizišta na području Opštinme Trstenik zivi oko dve hiljade stanovnika.

Tagovi: