08.04.2015.

13:10

Foto:

Vesti

Ambasada SAD poklonila 15 ronilačkih odela

 

Primopredaji donacije, uz ambasadora SAD Majkla Kirbija, prisistvovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je istakao da se tom donacijom nastavlja uspešna saradnja iz majskih poplava.

Stefanović je rekao novinarima da će 15 ronilačkih odela za razne namene značajno unaprediti rad Ronilačkog centra i zahvalio ambasadi SAD zbog te donacije.

On je podsetio i da je MUP tokom prošlogodišnjihg majskih poplava imao dobru saradnju sa ambasadom SAD koja je pomogla u nabavci tri čamca, što je u tom trenutku bila veomo značajno za spasavanje ljudi

- Ovo što se sada dešava je nastavak te dobre saradnje i to pokazuje ne samo dobru saradnju u smislu bezbednosnih struktura već i dobru saradnju između dve zemlje - istakao je Stefanović.

Kirbi je podsetio da je ambasada SAD u maju prošle godine tokom poplava, a posle razgovora sa vlastima, munjevito reagovala i obezbedila čamce za spasavanje kao i drugu dodatnu opremu.

Ambasador SAD, uz napomenu da je diplomata i da se ne razume mnogo u ronjenje, izrazio je nadu će pripadnici Žandarmerije tu opremu koristi za puno vežbanja, a mnogo manje u praksi.

Tagovi: