08.04.2015.

16:12

Foto:

Vesti

MINISTARKA LJUTA Ili radite svoj posao ili idete odavde!

Ministarka je poručila građevinarima da se uključe, jer Srbija ide napred i ministarstvo više neće tolerisati bilo kakvu vrstu kašnjenja projekata, jer zbog toga trpe građani Srbije. Ona je Tajnugu rekla da će od danas nastaviti da obilazi i druga gradilišta, s obzirom da počinje građevinska sezona. 

Stepen realizacije je 27 odsto. Nemoguće je da bude gotovo do 1. juna ako ne radi nijedna mašina, ni radnik, već čeka da mu prođe radno vreme... To nema nigde u svetu. To je bacanje para i vremena kako vlade, tako i građana Srbije

Zorana Mihajlović 

- Ne dolazi u obzir to da dolazimo na gradilište gde ne možemo da nađemo glavnog inženjera, niti pet, šest radnika i gde se radi od sedam do tri - istakla je ona i ukazala da naši građevinci kada odu da rade u inostranstvu rade ceo dan, u dve do tri smene. 

Ona je naglasila da bi istu takvu volju trebalo da imaju i kada rade u Srbiji i predložila im da rade u dve smene. 

- Ili će raditi kako je potrebno, pored jedne možda čak i u dve smene, ili ćemo razmisliti da to radi neko drugi. Stepen realizacije je 27 odsto. Nemoguće je da bude gotovo do 1. juna ako nijedna mašina ne radi, ako nijedan radnik ne radi, već čeka da mu prođe radno vreme... to nigde u svetu nema, to je bacanje para i vremena, bacanje novca vlade i građana Srbije - istakla je ministarka. 

Novi rok za završetak gradnje petlje kod Batajnice je 1. maj, a prethodni je bio decembar prošle godine. Druga traka autoputa na obilaznici oko Beograda od Dobanovaca do Ostružnice treba da bude gotova do 1. juna. Vrednost radova na oba gradilišta je ukupno 45 miliona evra.

Tagovi: