26.06.2015.

23:06

Foto:

Vesti

DOBAR VOJNI POSAO Pakistancima smo prodali 282 tekna

Posao oko prodaje starih tenkova ugovoren je na Sajmu naoružanja u Beogradu, a ugovor o kupovini biće potpisan sledeće nedelje, a kako saznaje Blic, radi se o poslu koji je od velikog značaja za Vojsku. 

- Tenkovi, koje je trebalo prodati kao zastarelu opremu, biće modernizovani i prodati Pakistancima. Tako će njihova vrednost biti značajno uvećana. Radi se o ugovoru vrednom nekoliko desetina miliona dolara, pa se iz tog razloga ceo posao držao u tajnosti. Načelan dogovor postignut je lično s pakistanskim ministrom odbrambene industrije - tvrdi sagovornik Blica.

Takva saznanja indirektno je potvrdio i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane, general-major Bojan Zrnić.

- Tačno je da je došlo do načelnih dogovora oko prodaje 282 tenka iz arsenala rashodovane i zastarele vojne opreme, ali ner želim da navodim s kojom zemljom i armijom je ovaj posao sklopljen jer ugovor još nije potpisan. Ono što mogu da kažem je da se radi o veoma povoljnoj ponudi za našu zemlju, jer se tenkovi neće prodati u sadašnjem stanju, već će biti modernizovani. Taj posao će biti poveren našoj vojnoj industriji,. čime ćemo uposliti naše kapacitete - kaže general Zrnić dodajući da bi cena tenkova, da su ih prodali u trenutnom stanju, cena ne bi bila veća od 11.000 dolara.

Tagovi: