21.07.2015.

17:11

Foto:

Vesti

SERTIĆ: Razgovaramo sa Fijatom o novom modelu automobila

Sertić je, gostujući u Dnevniku TV B92 izjavio da su se premijer Aleksandar Vučić i on sastali sa najvišim rukovodstvom Fijata i da je bilo razgovora oko važnih aktivnosti koje se tiču razvoja firme.

- Nemam velike vesti, pratimo proizvodnju koja oscilira u odnosu na prodaju vozila i ući ćemo brzo u ozbiljne razgovore. Treba nam novi model, to jeste jedna od ideja i već imamo razgovore na tu temu, ali će se oni tek intenzivirati - rekao je Sertić.

 

Ima zainteresovanih za Telekom

Sertić je izjavio da ima zainteresovanih za privatizaciju domaćeg operatera Telekom Srbija, a među njima su i kompanije i investicioni fondovi.
- Ima dovoljno zainteresovanih za Telekom - rekao je Sertić ne želeći međutim da precizira koliko ih je tačno do sada.
On je podsetio da se 3. avgusta zatvara prijem neobavezujućih ponuda za Telekom, a nakon toga biće napravljena lista onih od kojih će se očekivati konkretna ponuda.

 

Govoreći o Železari u Smederevu, Sertić izjavio da je danas poslovanje čeličane skoro na nuli, što je i bio plan za ovu godinu.

- Imali smo sastanak, rukovodstvo je prezentovalo rad premijeru Aleksandru Vučiću i idemo u dobrom pravcu.

On je rekao da poslovanje još nije pozitivno, ali da je "skoro na nuli, što je i bio cilj u prvoj fazi".

Prema njegovim rečima, do kraja godine je predviđeno da se pokrene i druga peć, što je 1.100 tona čelika.

- Verujem da će to biti i ranije realizovano - rekao je Sertić.

Ima šanse za 17 preduzeća u restruktuiranju 

- Poslodstva 17 preduzeća u restrukturiranju po posebnim kriterijumima moraće da urade sve da vrate te kompanije na tržište i za ta preduzeća ovo je apsolutno poslednja šansa - rekao je Sertić.

Sertić kaže da je optimista kada je reč o sudbini ovih 17 preduzeća, i ističe da su direktori sa kojima je razgovarao pokazali da su dosta posla uradili prethodnih meseci i da je konačno napravljena dobra klima.
Prema njegovim rečima, saradnja sindikata i direktora nikada nije bila bolja.

- Da ne bi bilo da samo donosimo zakone, mi smo pokazali i da smo vrlo operativni, počeli smo razgovore sa svih 17 preduzeća, razgovaramo o trenutnom poslovanju, o planu za privatizaciju...Stalno ističemo ulogu sindikata i važnost njihove uključenosti u razgovore - naveo je Sertić.

Sertić je kao dobar primer naveo FAM koji je prošle nedelje počeo da izvozi na rusko trižište.

Što se tiče Galenike, ministar kaže da zainteresovanih ima i da se danas održavao sastanak o planu poslovanja.

Galeniku da biste prodali morali biste da uradite tako da ona sačuva sve svoje licence, oni u ovom momentu imaju 100 posto relazaciju planova, što je dobar pokazatelj , kazao je ministar.
Govoreći o 43 kompanije koje su ostale van roka, koji važi za 17 preduzeća, ministar navodi da njih pet posluju bez problema.

- Od ostalih, tri su već u stečaju, 14 njih je podnelo zahtev za stečaj, a od ovih 14, dve trećine možda prođe unapred pripremljen plan reorganizacije - rekao je Sertić.

Tagovi: