05.08.2015.

07:53

Foto:

Vesti

ZAŠTO STRANCI HRLE U SRBIJU?! Dolaze na seks-alko ture!


 

Stranci obožavaju Skadarliju, a mlađi obično završe u kafićima u Savamali
Miodrag Popović, predsednik TOB

Srbiju sve češće posećuju stranci koji u našu zemlju dolaze na vikend, tokom kojeg se opijaju i zabavljaju po prestoničkim kafićima i striptiz klubovima, kažu za Informer turoperateri, koji redovno dovode turiste iz inostranstva.

Ovakav vid provoda u Srbiji najviše vole Englezi, Šveđani i Švajcarci, željni da za što manje para popiju što više alkohola.

- Najviše izlaze u Savamalu, koja je puna novih, fensi lokala. Ima i onih koji su za malo luđu ponoćnu akciju, pa vikende koriste da obiđu striptiz barove, pošto su oduševljeni lepotom naših žena. Stranci koji dolaze na ovakve ture imaju između 25 i 30 godina - kaže M. I., turistički radnik iz Beograda.Mladi obično piju domaće pivo, dok starija klijentela "završi" na viskiju. I sami stranci tvrde da se u Srbiju isplati doći na par dana.

Informer

Vole provod "oko šipke"

Ludi noćni provod ne odvija se samo u kafićima. U striptiz klubu "Romansa" sve vrvi od stranih turista.
- I oni su ljudi, vole malo lake zabave. Skoro svako veče naš klub je krcat. Nema koga nema... Dolaze Britanci, Šveđani, Nemci i Ameri. Zabave se i odu dalje - rekli su nam u ovom klubu.

Jan Švarcman (25) iz Ciriha proteklog vikenda doputovao je u Beograd kako bi "isprobao" vikend provod.

- Došao sam na tri dana sa drugom iz Holandije. Šta da vam kažem, u Nemačkoj je mnogo skupo izaći, a u Švajcarskoj žurke skoro da i ne postoje, tako da nam se potpuno isplati da na vikend dođemo u Srbiju da se napijemo. Odseli smo u "Metropolu" i za uslugu koju smo dobili, ne žalimo ni malo para - kaže Švarcman.

On navodi da mu se mnogo dopadaju žene iz Srbije, koje su "magično privlačne".

- Uživam u muzici, piću, ali i ženama, koje su fantastične. Ljudi su super, prijateljski nastrojeni. Nigde nije kao u Srbiji i sigurno ću ponovo doći. U provodu ostajemo do zore, a kad izgustiramo pivo, idemo na ćevape ili burek jer je to nešto što ovde ne sme da se propusti - tvrdi ovaj Švajcarac.

Inače, stranci i domaći se u "mraku" noćnih klubova lako raspoznaju. Naši ljudi, naime, izlaze u ponoć i piju jedno piće dok ne pođu kući, dok stranci kreću u izlazak oko 11 časova i konstantno piju do zore.
Predsednik Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović kaže da je očigledno da stranaca ima sve više.

- Stariji obožavaju Skadarliju, dok mlađi obično završe u kafićima u Savamali. Splavovi su sada na trećem mestu. Interesantno je, takođe, da je "Kuća cveća" zanimljiva samo turistima iz regiona i Arapima, dok Muzej Nikole Tesle posećuju najviše Amerikanci. Stranci vole i Avalu i Adu - navodi Popović.

Profil stranog turiste

Informer

pije - domaće pivo i viski
jede - burek ili ćevape
odseda - u hotelu ili hostelu
starost - između 25 i 30
provod - Savamala, Skadarlija, splavovi
odmara - Zlatibor, Kopaonik, Prolom banja

 


 

 

Tagovi: