06.08.2015.

11:40

Foto:

Vesti

OPROŠTAJ OD PORODICE OCA RADIVOJA Prota još ne zna da su mu deca stradala!

Troje članova porodice sveštenika Radivoja Panića (54), supruga Tatjana (45), sin Nikola (18) i ćerka Simeona (10), koji su poginuli u stravičnom udesu kod Đevđelije u Makedoniji, sahranjeni su juče na beogradskom groblju Orlovača.

Teško povređeni prota je u Urgentnom centru i zna samo da mu je nastradala žena, a za decu ga i dalje nisu obavestili.

Zoran Sinko

U životu ništa nije slučajno i zato bog zna zašto je ovo dopustio da se desi
Patrijarh Irinej

Opelo je pred nekoliko stotina rođaka i prijatelja držao patrijarh srpski Irinej, koji je ukazao koliko je porodica Panić bila posvećena Bogu, crkvi i srpskom narodu.

- On sada nije među nama i ne zna punu istinu, već samo delimičnu tragediju. Dobrom ocu Radivoju još nisu preneli da mu je i dvoje dece poginulo, plašeći se da ne ugroze njegovo zdravstveno stanje - rekao je patrijarh, dodajući da se mora pronaći način da mu se to saopšti.

Nikola je išao očevim stopama

Radivojev sin Nikola pošao je očevim stopama i učio školu u karlovačkoj bogosloviji. Njegov razredni starešina juče je podsetio prisutne koliko ga je taj dečko podsećao na oca Radivoja.
- Nikola je danas završio svoje školovanje, maturu i prešao iz smrti u novi život. Nikola je mudrošću poražavao i nas profesore. Bio je čisto srce - istakao je profesor.

- Ispraćamo jednu izuzetnu hrišćansku porodicu, ženu, sina i suprugu jednog izuzetnog čoveka, sveštenika koji je bio ponos Beograda i eparhije srpske crkve. On je sve ugradio u crkvu i što je posebno važno, nju je nosio u srcu. Njegov dom je bila jedna mala crkva, a vodio je računa o velikom Hramu Svetog Save. Koliko su Tatjana i Radivoj bili dobri roditelji govori i činjenica da je njihova ćerka Simeona već sa deset godina spoznala šta je vera i ljubav prema crkvi - naveo je Irinej.

On je istakao da se mora pomoći ocu Radivoju, koji leži u bolnici i pokušava da prebrodi bolove.

- Moramo mu pomoći molitvama. Služba je bila njegov život, crkva je bila u njemu. Takav spoj Bog želi i nagrađuje. Krasilo ga je to što je dete Vojvodine, a on umesto da gleda u Novi Sad ili Beograd, osećao je više Kosovo i Metohiju i srpski narod dole. Dok su drugi bežali, on je išao dole i obilazio naše svetinje - rekao je Irinej, dodajući da je i pokojni patrijarh Pavle Radivoju poverio jednu časnu dužnost:

Zoran Sinko

- Kao sveštenik, Radivoj je ispovedao monahinje i sveštenstvo. Zato se danas svi molimo za njega, da se uzdigne i posveti ćerki Kristini, koja ga čeka. To mu mora biti motiv. Jesmo ožalošćeni i suza nam je sada najbliža, ali ne smemo biti očajni jer verujemo da se naš život ne završava smrću. Grob su vrata novoga života. U životu ništa nije slučajno i zato Bog zna zašto je ovo dopustio da se desi. Bol ove porodice je i naš bol. Radivoj nikada nije išao na odmor. U Grčku je putovao da bi službovao našem narodu dole. To mora da se zna.

Zoran Sinko

Troje članova porodice sveštenika Radivoja Panića (54) poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu kod Đevđelije u Makedoniji. Radivoj je jedini preživeo strašan sudar.

Supruga Tatjana (45) izdahnula je na mestu udesa, a sin Nikola (18) i ćerka Simeona (10) podlegli su povredama nedugo potom u đevđelijskoj bolnici. Radivojeva i Tatjanina najstarija ćerka Hristina (19) u poslednji čas je odustala od plana da s porodicom otputuje u Grčku i to joj je najverovatnije spaslo život. 

Zoran Sinko

 


 

 

 


 

Tagovi: