31.10.2015.

10:50

Foto:

Vesti

(FOTO/VIDEO) INFORMER U KBC ZVEZDARA! Bolinica iz horora, leče ljude u neljudskim uslovima!

Ekipa Informer.rs obišla je KBC Zvezdara kako bismo se uverili u reči ogorčenih pacijenata koji u ovoj bolnici obitavaju. Zaključak je bio sledeći - stvarna slika je užasnija od onoga kako su je naši sugrađani predstavili, a kao dokaz pogledajte fotografije.

informer.rs

Objekat u Preševskoj ulici na Zvezdari je star preko 70 godina, prostire se na čak 18.000 kvadratnih metara i u njemu se godišnje leči više od 300.000 ljudi. 

U ovom ogromnom objektu nalazi se čak 11 odeljenja, a prema našoj slobodnoj proceni, higijenski uslovi su najgori na neurologiji, gerijatriji i klinici za ORL.

Eto odgovora zašto svako malo imamo epidemiju zaraza. Umesto da se tu leče, pacijenti se u bolnici još više razbole!

Predrag Terzić, "Reakcija"

Prema rečima Marka Dragoslavića čiji su se bližnji lečili u ovoj bolnici, stanje je više nego alarmantno.

- Ne postoje reči kojima taj užas može da se opiše. Pacijenti se doslovno guše u go**ima, dok golubovi koji su najveći izvor zaraze lete po odeljenju! Toaleti kakvi su u ovoj bolnici ne bi bili pogodni ni za stoku, a kamo li za ljude! - objašnjava Dragoslavić.

- Ventilacija ne postoji! Većina wc šolja je razbijeno, vlaga se vidi na skoro svakom zidu, zbog čega plafon vrlo lako može da se uruši i da padne nekome na glavu. S druge strane, direktorova kancelarija je lepša od predsednikove, čista, uredna. Briga njega, baškari se u svojoj kožnoj fotelji - tvrdi Dragoslavić.

Predrag Terzić iz Udruženja za zaštitu prava pacijenata "Reakcija" ističe da je ruglo koje smo zatekli u KBC Zvezdara prisutno u većini srpskih bolnica.

- Gneralno je situacija u većini zdravstvenih ustanova takva i to je žalosno! Eto odgovora zašto svako malo imamo epidemiju zaraza u bolnicama. Umesto se u bolnici lečimo, mi zakačimo još po koju bakteriju - ističe Terzić.

Kako smo saznali, ova ustanova je nedavno prošla akreditaciju, kao i inspekcijski nadzor. Međutim, vi procenite da li je takva odluka bila po zakonu?! Pogledajte!

Direktor ove ustanove, doktor Petar Svorcan nije odgovarao na naše pozive. Međutim, sudeći po onome što je do sada izjavljivao on je potpuno svestan problema i od građana očekuje pomoć?! 

- Ovaj objekat je star preko 70 godina, i ma koliko novca da se uloži u građevinske radove, rezultati su najčešće slabo vidljivi. Svi koji su zainteresovani da svojim donacijama doprinesu poboljšanju situacije u KBC “Zvezdara” koja se brine o zdravlju više od 800.000 građana, apelujemo da nam se jave - izjavio je Svorcan.

Pogledajte i video koji je nedavno snimljen u KBC Zvezdara:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
ZBOGOM KBC ZVEZDARA

VAPAJ , TUGA , JAD , BEDA , ČEMER . . .ZBOGOM KBC ZVEZDARA , ZBOGOM HIGIJENO.ZDRAVLJE LJUDI I BRIGA O NJIMA ... ODAVDE POČINJE NAJVIŠE ZARAZA!MINISTRE G.LONČAR OVO JE PORAZ ZA VAS I MINISTARSTVO ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE! BUDITE BAREM IMALO ČOVEK , SKUPITE SVOJE PRNJE I PODNESITE OSTAVKU!Prof. Dr Aleksandra Aranđelović da li ste Vi beše rekli kada ste bili direktor KBC Zvezdara da je sve u najboljem redu i sređeno?!GDE LI TI JE BILA TADA DUŠA I SAVEST GDEEEEEE?! DA LI JE BILA U ONIM PARAMA OD 3.000e tvoje plate?! LONČARE PODNESI OSTAVKU ODMA!!! NAROD JE JAČI OD TEBE MINISTRE!!!Ovo je moj video koji je poraz zdravstva ove države i Vas ministre G.Lončar.

Tagovi: