10.11.2015.

16:33

Foto:

Vesti

AFERA FOLKSVAGEN: Sporni softver u Srbiji ima tačno 7.885 vozila!

Do sada je u Srbiji evidentirano 5.610 vozila Folksvagena, 2.113 vozila Audija i 162 Seata sa spornim softverom, a taj broj bi mogao biti i veći pošto proizvođač tek radi na utvrđivanju svih mogućih kombinacija modela, tipova i varijanti u kojima je ugrađen, navedeno je u saopštenju.

AMERI PROVERAVAJU PORŠE I AUDI Proširuje se istraga protiv Folksvagena

Jedini način da se utvrdi da li neki automobil ima "softver sa greškom", moguće je ustanoviti samo preko broja šasije svakog automobila posebno, navela je Agencija.

Kompanije Volksvagen, Seat i Audi najavile su da će vlasnici automobila to moći da provere na njihovim sajtovima. Kako je proizvođač objavio, ta vozila su tehnički bezbedna i u voznom stanju, ali je utvrđeno da emituju više štetnih izduvnih gasova od onoga što je objavljeno nakon testiranja.

ZABRANJENA PRODAJA Folksvagenovih vozila sa dizel motorima u Švajcarskoj

U pitanju je softver koji prikazuje manje vrednosti od stvarnih, pa će vlasnike ovih vozila u Srbiji, ovlašćeni distributer pozivati na zamenu softvera u automobilima i to se neće naplaćivati.

Vlasnici tih automobila neće imati nikakvih troškova za zamenu softvera, koja će početi u januaru sledeće godine. Potrebno je samo da se odazovu pozivu predstavnika proizvođača sa čime će se krenuti uskoro, navedeno je u saopštenju Agencije.

ZEZNULI POLA MILIONA VOZAČA Folksvagen obećao da će sarađivati sa policijom!

U pitanju su modeli automobila proizvedeni posle 2008. godine i to dizel motori prve generacije, zapremine 1.198 kubika sa tri cilindra, 1.598 kubika sa četiri cilindra i 1.968 kubika sa četiri cilindra.

 

Tagovi: