13.11.2015.

13:39

Foto:

Vesti

SUZANA PAUNOVIĆ: Od diskriminacije ljude treba zaštititi na lokalnom nivou

 


 Sednici je predsedavala direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

- Obaveze države u oblasti ljudskih prava ne iscrpljuju se samo prostim donošenjem normativne regulative o zabrani diskriminacije, već je daleko značajnija njihova efektivna primena od najviših državnih sve do lokalnih nivoa. Jako je značajno da se ljudi zaštite od diskriminacije konkretno na lokalnom nivou, u svakom gradu, u svakoj opštini. Savet je uspostavio mehanizam koji će pratiti na koji način se konkretno pomaže ugroženim ljudim - rekla je Suzana Paunović.  
 
Ona je pdosetila da je u ovoj Strategiji  usaglašen sistem mera i instrumenata javne politike koje Srbija treba da sprovede radi sprečavanja svih oblika diskriminacije, naročito prema ugroženim društvenim grupama, te da je potpuno usaglašen sa akcionim planom za poglavlje 23. 

Pratećim akcionim planom na jasan način isplanirana je svaka aktivnost, definisana i budžetirana svaka mera, sa precizno utvrđenim rokom za realizaciju, kao i konkretizovana odgovornost za realizaciju određenih mera onog državnog organa u čijoj je nadležnosti konkretna oblast

Tagovi: