23.11.2015.

12:06

Foto:

Vesti

INTERVJU PAVLE STEVOVIĆ: Arkanov ubica je živ i stanuje u Beogradu!

Pavle Stevović, bivši finansijski direktor svih firmi Željka Ražnatovića, u sudski overenoj izjavi koju je ekskluzivno objavio Informer otkrio je šta je sve Arkan uoči ubistva imao od imovine, a sada tvrdi da Dobrosav Gavrić nije ubica! Stevović kaže da Arkanov ubica i dan-danas kao slobodan čovek živi u Beogradu!

SKLONILI MU OBEZBEĐENJE
U Arkanovo ubistvo je umešan onaj ko mu je minut pre pucnjave povukao obezbeđenje iza leđa
Pavle Stevović

U ekskluzivnom intervjuu za Informer, Stevović ističe da je zvanična verzija Arkanovog ubistva puna rupa i dezinformacija.

- Dobrosav Gavrić jeste pucao u Mandu i Garića, a u pokojnog Željka je pucao neko drugi! To ubistvo izvela je Državna bezbednost, a u hotelu je poginuo i jedan njihov pripadnik, ali je ta informacija zataškana.

Otkud vam ta informacija? Kako znate da je agent DB tamo poginuo?
- Ne mogu vam reći kako znam, ali znam. Znam da su njegovoj porodici rekli da je stradao u kopnenoj zoni bezbednosti.

Zašto je Arkan ubijen?
- Smetao je Miri Marković, jako joj je smetao. Nepodnošljivo ga je mrzela jer je imao prijatelje koji joj nisu bili naklonjeni. Htela je da preuzme sve poluge vlasti i uspela je. Dovela je Radeta Markovića, Pavkovića, Bucu Đurića i Vlajka Stoiljkovića je prevukla na svoju stranu. Onda je završila i sa Arkanom. U tome im je pomogao i Andrija Drašković.

Bilo je teško raditi za njega

Kako ste upoznali Arkana?
- Bio sam na ratištu u Erdutu, tamo smo se sprijateljili. Posle ratišta, hteo sam da se vratim na posao u "Vital", bio sam šef automatske obrade podataka. Međutim, on mi kaže: "Ne ideš ti, Pajo, nigde od mene. U firmama mi prave haos." I stvarno, potkradali su ga mnogi, a kad sam sve to doveo na nulu, seli smo i on mi je rekao: "Od sada ti kontrolišeš moj posao."
Kako je bilo raditi s njim?
- Rekao mi je ovako: "Vodićeš računa o svemu. Zapamti, ne smeš napraviti grešku." Od njega sam samo jedno tražio, da svaki dan podvučemo crtu i budemo čistih računa, da sutra ne pita gde su pare. Tempo je bio ubitačan. Radio je sve do daske, spavao je po tri sata i bilo je teško i stresno pratiti ga.

Ko je pucao u Arkana?
- Neću da kažem.

Je li taj čovek živ?
- Živ je! Eto ga u Beogradu.

Ko je još umešan?
- Onaj ko je minut pre pucnjave Arkanu povukao obezbeđenje iza leđa. Neću da kažem ime.

Mnogi se pitaju zašto ste baš sada, 16 godina posle, dali sudski overenu izjavu o Arkanovom bogatstvu u sefovima?
- Zbog dece, one dece koja nisu iz braka s Cecom. Od tog silnog bogatstva, para, nakita, umetničkih slika nisu dobili ni dinar. To me boli.

Kome je sve Arkan ostao dužan?
- Oko 4,5 miliona maraka dugovao je Žarku Nikoliću, 1,5 miliona maraka BC banci, milion Nikoli Džombi i još nekim ljudima po 200.000 ili 300.000 maraka. Sve bi vratio da nije ubijen. Nije bio kriminalac kako ga neki i danas prikazuju, već je imao veliku funkciju u državi.

Ko mu je dao funkciju?
- Mnogo pitate... Ali jednog dana će to izaći na videlo. Onog momenta kad se to sazna, mnogi će crveneti.

Priča se da je bio reketaš?
- Voleo bih da vidim tog koga je reketirao. Gamad se okupljala oko njega, predstavljala se i radila to u njegovo ime. Nismo mogli da pohvatamo budale koje su pravile imidž preko njega i koje i dan-danas u njegovo ime reketiraju.

Tvrdite da je posle ubistva Ceca uzela ključeve od sefa?
- Žarko Nikolić mi je rekao da je promenila brave. I drugi su mi to rekli. To znaju svi, ali ne smeju da pričaju jer neki su loše prošli.

Kako su prošli ti ljudi, o čemu pričate?!
- Nisu dobro prošli. Lažirano je mnogo dokumentacije, lažan je testament, a niko u državi time nije hteo da se bavi.

Kako znate da je testament lažan?
- Dokazano je da je falsifikovan potpis. Željka sam u dušu znao, bio je sujeveran i nije bilo šanse da to napiše, nema Boga! Kad bih mu nešto tako kazao i predložio, on bi rekao: "Nemoj, bre, da me malerišeš, neću sutra da umrem!"

Gde su završile te silne pare?
- Ne znam... Ali odakle kuća na Kipru, odakle vila u Žitorađi ista ko ona u Ljutice Bogdana? A kad se išlo na svadbu 1994, nije od blata moglo da se priđe.

Plašite li se Cece?
- Ne. Plašim se samo Boga.

Za kraj, još jednom, ko je Arkanu povukao obezbeđenje?
- Ugasi diktafon...

Arkanova prva žena Natalija radi kao bebi-siterka

U kakvim ste odnosima bili s Cecom dok je Arkan bio živ?
- Nije me volela zato što sam kontaktirao s Natalijom i vodio računa o deci. Znao sam da me ne podnosi, iako mi nikad ništa nije rekla.
Kad je Natalija otišla?
- Kad je saznala da je Željko u vezi s Cecom. Spakovala se i otišla, prvo u Francusku kod prijateljice, pa onda u Grčku. U SAD je otišla posle Arkanove smrti i porodične tragedije, kad je njen brat navodno ubio celu porodicu, pa sebe.
Znate li kako žive ona i njihovo četvoro dece?
- U Americi su, u Los Anđelesu. U kontaktu sam s njima i znam da žive teško, muče se. Natalija čuva decu, bebi-siterka je. Kažu mi da se razbolela... Blizanci i Milena su svi završili koledže, rade po dva posla da bi mogli da žive, a najmlađa Maša se još školuje.

Tagovi: