24.11.2015.

15:29

Foto:

Vesti

SRBIJO, DA LI TE JE SRAMOTA?! Za manje od dve godine 33 žene ubijene u nasilju u porodici!



Kako je saopšteno iz kabineta Poverenice, žene sve više prijavljuju nasilje, ta tema nije više privatna porodična stvar, ali i da ipak, broj prijavljenih slučajeva i broj žrtava sa smrtnim ishodom značajno se povećava. 

Poverenica ukazuje da je neophodno što pre pristupiti izmenama zakonskih rešenja kako bi se stvorili uslovi da se u punoj meri primeni Konvencija Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, tzv. Istanbulska konvencija, kao i da je potrebna dosledna i kontinuirana politika kažnjavanja počinilaca krivičnog dela nasilja u porodici.

KOLJAČ IZ VARVARINA SE NE KAJE ZBOG MASAKRA: Žao mi je samo što nisam zatro celo seme Pavlovića!

BIVŠA "MODELSICA": Državu baš briga za žene koje su žrtve nasilja!

- Svako ublažavanje i relativizovanje problema nasilja nad ženama neće doprineti borbi protiv ovog ozbiljnog problema zbog čega smo svi kao društvo u obavezi da aktivno doprinosimo u njegovom rešavanju - smatra Janković.

Prema njenim rečima, mediji imaju važnu ulogu u društvu u osvešćivanju i sprečavanju nasilja nad ženama, medijski sadržaji direktno oblikuju stavove građana i građanki u Srbiji. 

- Upravo zato što mediji imaju presudnu ulogu u formiranju javnog mnjenja, na njima je odgovornost i zadatak da kroz svoje izveštavanje zaštite žrtvu i nedvosmisleno poruče da je nasilje nad ženama krivično delo za koje je predviđena sankcija - zaključila je Janković.

Tagovi: