12.02.2016.

15:37

Foto:

Vesti

DIVNA VEST! Novi ruski vozovi saobraćaju srpskim prugama!

Predstavnica "Srbija voza" Olga Stanković kazala je da će vozovi saobraćati po postojećem redu vožnje, a da se uvođenjem ovih dizel motornih garnitura bitno povećava redovitost saobraćaja i kvalitet usluge.

- Bitno nam je što će naši stari putnici biti zadovoljni, ali i što ćemo privući nove putnike. U narednom periodu dobićemo još tri nove garniture i nadam se da ćemo u saradnji sa gradom praviti red vožnje odgovarajući za putnike - kazala je Stanković.

UBRZAĆEMO SRPSKE VOZOVE, obećala ministarka Mihajlović!

Kako je navela, za sada neće biti razlike u brzini, odnosno smanjenju vremena putovanja, jer se to može postići tek nakon popravke brzine.

Među prvim putnicima bio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakao zadovoljstvo jer se, kako je naveo, isplatio trud ulagan u prethodne tri godine.

Tanjug

- Ovo je prvi od dva velika koraka koje pravimo, uspeli smo da obezbedimo dobre, kvalitetne udobne i brze vozove, a drugi korak jeste revitalizacija pruge i mislim da ćemo Zrenjanin i srednji Banat dobro povezati prugom kao što je to bilo nekada - kazao je on.

VUČIĆ OBEĆAVA: Do 2018. vozićemo se brzom prugom Beograd-Budimpešta!

Načelnik Srdnjobanatskog okruga Dušan Šijan kazao je da je nabavka novih vozova deo programa rekonstrukcije pruge kroz Banat, ali da država, u ovom trenutku, nema 96 miliona evra, koliko košta rekonstrukcija, ali da se ka tome ide korak po korak.

- Prvi u nizu je obezbeđenje dva voza, a sledeći je izgradnja depoa za održavanje ovih vozila, a zatim i izgradnja 1.700 metara pruge od Fabrike stanice, do industrijske zone, tako da i prevoz robe železnicom bude na raspolaganju investitorima - kazao je Šijan.

On je apelovao na putnike da čuvaju vozove i održavaju, jer su, kako je naveo, oni kupljeni kako bi putnicima bilo udobnije.

(VIDEO) RADI PROKOP! Vučić: Na stanici smo ka Evropi, kašnjenja neće biti!

Tagovi: