14.03.2016.

10:34

Foto:

Vesti

ŠOKANTNO! SRPSKA PORODILIŠTA MEKA ZA KORUPCIJU: Čak 40 odsto žena ima vezu na porođaju!

Naime, čak 78% žena tvrdi da nije smelo da jede i pije vodu te su bile gladne i žedne tokom porođaja.

Trećina ispitanica nije bila obaveštena o svakoj intervenciji, a intervencije su urađene bez njihove saglasnosti. Trećina žena takođe tvrdi da nisu odmah nakon porođaja bile informisane o stanju svog deteta. 

Istraživanje "Kakva su nam porodilišta" ima za cilj da pokaže realnu sliku o tome kroz šta sve prolazi trudnica, od trenutka prijema do momenta kada biva otpuštena iz porodilišta, a u njemu mogu da učestvuju žene koje su postale majke u poslednjih 10 godina.  

Uslovi u porodilištima uvek su aktuelna tema u našoj zemlji, pogovoto kada je u pitanju tretman budućih majki i porodilja. Bez obzira na to da li su zadovoljne uslugom, ova ciljna grupa retko kad ima mogućnost da javno progovori o tome.

Sada sve žene koje su se, u poslednje decenije, porodile u Srbiji mogu da iznesu svoje mišljenje: da li su se osećale dostojanstveno i poštovano od strane osoblja za vreme boravka u porodilištu, da li su imale "vezu" kako bi dobile odgovarajući tretman ili su za bolji tretman dale novac, da li su imale svu neophodnu podršku lekara i babica, da li su uvek bile dobro obaveštene o stanju novorođenčeta, te da li su imale pomoć pri dojenju.

Tagovi: