14.03.2016.

13:08

Foto:

Vesti

(FOTO) POSLEDNJA POČAST VELIKANU! Održana komemoracija povodom smrti Dragana Nikolića!

U prepunoj sali Ateljea 212 komemoraciju je otvorio glumac Branimir Brstina koji je za Dragana Nikolića rekao da je bio veliki čovek i prijatelj. 

- Mnogo je volelo ljude, volelo je život i bio je srećan što je glumac. Volelo je svoj poziv - rekla je na komemoraciji glumica Seka Sabljić i dodala:

Tanjug

- Neverovatno kako ni u najtežim momentima, on nije gubio dar duhovitog čoveka.

Seka Sabljić je ispričala da se nedavno, u jednoj prilici, odnosno, kako je rekla, neprilici, Gaga jako zakašljao i da ga je pitala da li želi da pozove sestru da pljune.

- On je mirno, ne menjajući izraz lica, odgovorio: "Ne bi bilo u redu da pljunem sestru". Bila sam toliko dirnuta da sam rekla: "Evo našeg Gage, ovo je kao ozdravljenje".

Tanjug

Ona je tiho dodala da je Dragan sa sobom odneo tajnu odlaska. 

- Dragana više nema. Otišao je i poneo tu tajnu odlaska, a ova dva dana sećanja na njega pokazuju da je ostavio neuništiv trag i da je postao nacionalna figura - rekla je Seka. 

Dragan Bjelogrlić je obraćajući se Draganu poručio da je bio srećan što ga je poznavao i imao prilike da sa njim radi i da se druži. 

- Legenda o divnom čoveku, lepom Gagi sa Crvenog Krsta, živeće dugo i biće jedinstvena, topla, lepršava, kao što je bio i on - rekao je Bjelogrlić. 

Tanjug

Draganov kolega i prijatelj, Rade Šerbedžija je rekao da će mnogo vremena proći pre nego što se opet rodi ovakav junak. 
 

Peđa Milosavljević

- Zaljubili smo se u to tamno lice koje je na platnu postajalo belo kao sneg, a oči tamne. Posebno lice u igri svetla i tame, koje se godinama nije menjalo. Sve uloge su imale nešto zajedničko – iskrenost. Voleo je i beskrajno se radovao životu i glumi - rekao je Šerbedžija. 
 

Peđa Milosavljević

Glumac Voja Brajović pročitao je pesmu "Amigo" i rekao da su Dragan i on poslednju predstavu zajedno igrali u Zagrebu. 

- Noćne šetnje zimskim gradom, nepomično vrede. Ostaju nedovršene naše večne teme. Gluho svetlo na raskršću, pornografski kino, sa strahom smo okusili i vodu i vino. Amigo... - citirao je Brajović, a onda dodao: "Igraćemo mi na nekom drugom mestu". 

Peđa Milosavljević

Sala Ateljea 212 je bila prepuna, pa su organizatori odlučili da otvore još jednu u kojoj se preko video bima prenosila komemoracija. 

Peđa Milosavljević

Komemoraciji prisustvuju i premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac.

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Skup porodice i prijatelja je u 14 časova, a početak opela u 14.30 sati.

Jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, Dragan Nikolić, preminuo je 11. marta u 73. godini.

PRIJATELJI O POSLEDNJIM DANIMA VELIKOG GLUMCA: Gaga se mnogo namučio, ALI NIKADA NIJE KUKAO!

DA SRCE PUKNE: Evo kako se Milena oprostila od svog Gage!

POSLEDNJI APLAUZ I SUZE ZA GAGOM! Lavina emocija u Beogradskom dramskom pozorištu!

Tagovi: