15.03.2016.

14:12

Foto:

Vesti

UZIMAO I ŠAKOM I KAPOM! Hirurg s VMA osuđen na tri godine zatvora zbog primanja mita!



Istom presudom mu je izrečena i zabrana vršenja lekarskog poziva od tri godine i oduzeta mu je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela pa je obavezan da u budžet Srbije uplati 2.400 evra i 300 švajcarskih franaka.

OTKRIVAMO! KORUPCIJA U PROSVETI: Direktori škola prodaju radna mesta za 3.000 evra!

Tom presudom je preinačena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Gulić bio osuđen na četiri godine zatvora i pet godina zabrane vršenja lekrskog poziva zbog produženog krivičnog dela primanje mita, s obzirom da je nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja za pet radnji iz optužnice.

SKANDAL U BORU! Lekari prodavali recepte na crno, ojadili državu za tri miliona!​

Gulić je osuđen jer je od decembra 2009. godine do marta 2010. godine, na Klinici za grudnu hirurgiju VMA, kao lekar specijalista grudne hirurgije i profesionalno vojno lice - sanitetski major u VMA Uprave za vojno zdravstvi Ministarstva odbrane RS u više navrata neposredno zahtevao i primao za sebe novcane poklone.

STUDENTI REDOM SPREMNI DA DAJU MITO! Poražavajući rezultati istraživanja u Novom Sadu!

Kako se navodi u presudi, Gulić je najpre mobilnim telefonom sa pacijentima ili njihovim srodnicima dogovarao prijem na bolnicko lecenje, kontrolni ili konsultativni pregled i zatim tokom lečenja, kontrolnih ili konsultativnih pregleda zahtevao i primao novac za sebe.

KORUPCIJA U FSS?! Uzeo 1.000 evra da progura sudiju u viši rang?

Od otežavajućih okolnosti za Dulića sudovi su imali u vidu da je u kratkom vremenskom periodu u više navrata tražio i primio mito, da je iskorišćavao teške situacije i okolnosti, da su mu bili povereni životi i zdravlje ljudi, da su njegovi pacijenti bili uglavnom teški bolesnici, "te da je iskorišćavajući njihov težak položaj određivao i nametao "kao tarifu" iznose koji su ljudi, odnosno pacijenti morali da plate". 

NE KORUPCIJI! U Novom Sadu pokrenuta peticija "Udruženi protiv pljačke"!

Krivičnu prijavu protiv Gulića podnelo je Ministarstva odbrane, odnosno Vojnobezbednosna agencije.

U pritvoru je bio od 22. aprila 2010. do 24. Januara 2011.

Tagovi: