01.04.2016.

13:04

Foto:

Vesti

KASNO OTKRIVENA FATALNA BOLEST! Madžgalj dugo lečen zbog bolova u leđima?!

Bol u leđima je veoma čest simptom raka pankreasa
Doktor Momo Jakovljević

Marinko Madžgalj je dugo bio lečen zbog bolova u leđima, a lekari u početku nisu ni slutili da zapravo boluje od raka pankreasa, saznaje Informer.

Pokojni glumac se pre godinu dana javio doktoru zbog problema sa kičmom. Žalio se da zbog jakih bolova ne može lepo da spava, hoda i sedi. Upravo zbog toga lekari su mesecima pokušavali da mu oporave leđa, ali su posle brojnih terapija ipak posumnjali na nešto ozbiljnije.

SVEŠTENIK KOJI JE KRSTIO MADŽGALJA: U očima sam mu video želju za životom, iako je jedva stajao na nogama!

- Maki je imao jake bolove u leđima. Pošto u današnje vreme mnogo ljudi ima problema sa kičmom, nije tome pridavao veliku važnost. Ipak, kad su počeli da ga ometaju u normalnom funkcionisanju, otišao je kod doktora. Dobio je odgovarajuću terapiju i pomislio da će problem biti rešen - priča izvor blizak preminulom glumcu.

(VIDEO) NAJTUŽNIJA EMISIJA OGNJENA AMIDŽIĆA: Marinko mi je bio više od prijatelja!

Posle operacije mu bilo bolje, snimao seriju u Crnoj Gori

U septembru prošle godine činilo se da je Marinku bolje, pa je snimio seriju "Dojč kafe" u Crnoj Gori. Glumac je operisan u avgustu u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi i stanje mu se nakratko popravilo. Zbog toga je i odlučio da se vrati glumi.

Naš sagovornik dodaje da su se bolovi nastavili, pa da su doktori na kraju odlučili da Madžgalja pošalju na dodatne preglede.

- Tek posle dodatnih analiza abdomena lekari su utvrdili da je reč o strašnoj bolesti, kojoj gotovo da nema leka. Marinko ni u najluđim snovima nije očekivao tako loše vesti. Uvek je bio zdrav, ništa ga nije mučilo osim leđa i ni na kraj pameti mu nije bilo da to može da dovede do takve dijagnoze. Bio je to baš veliki šok za Makija, njegovu porodicu i prijatelje - kaže naš sagovornik.

Specijalista opšte hirurgije doktor Momo Jakovljević, pomoćnik direktora KBC "Dragiša Mišović", kaže da su problemi sa kičmom česti simptomi kod raka pankreasa.

MARINKOVA DRAMA: Doktori su rekli da će živeti tri meseca, izdržao je još pet!

- Bol u leđima je veoma čest simptoma raka pankreasa. Nažalost, svako ima neke probleme sa kičmom, pa je logično da doktori ne posumnjaju odmah na najgore. Pankreas je najgori organ, veoma je komplikovan za utvrđivanje dijagnoze. Dešavalo mi se da gledam snimke pacijenta, da se ništa ne vidi, a da tek kad ga otvorimo vidimo mrlju na gušterači. Teško je otkriti rak na pankreasu. Visoka je smrtnost i posle operacija, ali dešava se da neko i preživi. Neki od simptoma su i gubitak težine i apetita, mučnina na hranu - kaže načelnik ambulantne i prijemne službe u ovoj bolnici, koji po potrebi radi i kao doktor Košarkaškog saveza Srbije.

NEOBJAVLJENA PESMA MARINKA MADŽGALJA: Nema nam pomoći, svi ćemo umreti...


 

 

Tagovi: