26.06.2016.

19:12

Foto:

Vesti

MUZIČKA UREDNICA RTS SASULA PALJBU PO DIREKTORU: Žuti Bujke je od Javnog servisa napravio svoju PRĆIJU!

Zbog toga se urednica muzičkog programa zarekla da će se obračunati sa žutim Bujketom.

- Moja televizija je postala prćija nekolicine ljudi koji su umislili da su Bogom dani. Imamo 30 direktora, svaki ima sekretaricu i svoj službeni auto, a mi nemamo para da zaposlimo scenskog radnika. Preživela sam 12 direktora na RTS, valjda ću i ovog. Ali ako ga ne preživim, mora da zna da mu neću dati mira... - poručila je Nena, koja je potvrdila pisanje Informera da zvezde RTS imaju ogromne plate:

20 godina traje emisija "Leti, leti, pesmo moja mila", koju Bujošević hoće da ukine

- Kamermani rade za 35.000 dinara, a prosek plata našeg establišmenta je tajna, ne samo za nas već i za tri poslednje vlade. Naš direktor ima ovlašćenja na nivou televizije da dva odsto iz budžeta raspoređuje kako hoće, a da nikome ne polaže računa gde su otišle te pare.

Žuti Bujke je tražio od Kunijevićeve da emisiju "Leti, leti, pesmo moja mila", u kojoj se promoviše naša izvorna muzika, modernizuje (?!).

RTS I DALJE KRIJE PLATE: ŠABIĆ NAREDIO da Žuti Bujke otkrije zaradu Žute Olje!

Vi ga zovete Žuti Bujke, a mi Oranž

Urednica RTS otkrila je novi nadimak njihovog generalnog direktora.
- Generalni direktor mora da bude čovek koji je ponikao iz televizije, a ne koji dođe ovde sa zadatkom da čisti. Bujošević, otkada je došao ovde, samo čisti. Vi ga zovete Žuti Bujke, mi - Oranž Bujke! Čim je došao na RTS, zatvorio je bife u radiju i kamernu salu. Kafe kuvarice koje su tu radile za 12.000 dinara ostale su bez hleba

- Šta treba da radim? Da našu tradicionalnu muziku smestim na okruglu scenu i da oko izvođača luduju kranovi i da trešti iznajmljeni kragujevački lajt-šou, da pevačicama obučem mini-suknje i da napravim od njih sprdnju, da me bude sramota da se potpišem ispod toga? To se od mene traži! - kaže urednica i dodaje da je to isto kao kada bi neko tražio da se isprazni dvorac Versaj i tamo ubaci najmoderniji nameštaj iz "Ikee":

- Narodna muzika je deo našeg nacionalnog identiteta. Izgleda da se pojedini direktori stide svog porekla, pa zato ne podržavaju našu bogatu kulturu.

Žena koja je rešila da digne svoj glas protiv bahatog rukovodstva otkriva da je na Nacionalnom servisu sve podređeno rejtingu.

- Mi na RTS smo opsednuti rejtingom. Kolika je gledanost, šerovi... Urednici idu i mašu po hodniku s tim podacima, to je najvažnije. Rejting je za budale! Još za vreme Tijanića smo postali opsednuti Pinkom i Željkom Mitrovićem. Samo je bilo bitno da njega prestignemo u gledanosti - otkriva Kunijevićeva.

Podrška radnika RTS i umetnika

Stav odmetnute urednice dele brojni radnici RTS, ali i naši poznati muzičari. Nenu su do sada podržali kompozitor Zoran Hristić, reditelji Stanko Crnobrnja i Aleksandar Mandić, muzičari Boki Milošević i Cune Gojković...


INFORMER POKREĆE SUDSKI PROCES PROTIV RTS: Žuti cenzori, tužićemo vas, sve do Strazbura!


SKANDAL NA JAVNOM SERVISU! RTS dobio zadatak da ujedini sve protiv Vučića!
 

 

Tagovi: