01.09.2016.

22:56

Foto:

Vesti

NJIHOVO PRAVO DA JEDU I PIJU ZA NAŠE PARE: Žuti Bujke za kiflice i vina dao 78,4 miliona!

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS, u narodu poznatiji kao Žuti Bujke, osim što je za 17 dana Olimpijskih igara u Riju potrošio basnoslovnih 902.543 evra, narodne milione nemilice troši i na jelo i piće!

Tako je od maja 2015, kada je Dragan Bujošević došao na mesto direktora, do danas na pekarske proizvode, meso, mesne prerađevine, alkoholna i bezalkoholna pića utrošeno fantastičnih 78.400.000 dinara ili oko 650.000 evra, otkriva Informer!

ŽUTI BUJKE SE U RIJU RAZBACIVAO NAŠIM PARAMA: RTS na zakup i opremanje studija dao čak 284.923 evra, a mogao UPOLA MANJE!

Veliki apetiti

Ugovori do kojih smo došli pokazuju da je Žuti Bujke u 2015. godini na "potrebe restorana RTS" potrošio tačno 40.000.000 dinara. Bujketov apetit se ove godine još i povećao - od januara do kraja avgusta već je stigao da potroši 38.400.000 dinara. Ugovore o nabavci hrane i pića potpisao je lično Bujošević, a naručivao je sve i svašta - od hlebova, peciva i kolača, preko svežeg mesa i mesnih prerađevina, do sokova, čajeva, kafe, piva, vina i žestokih alkoholnih pića!
 

Public

mojugao

MARIO SPASIĆ
SAVET ZA MONITORING

Podnećemo krivičnu prijavu protiv RTS kako bi se konačno istražilo sumnjivo poslovanje. Ovo je samo nastavak rasipanja novca i bahaćenja. Predlažem Vladi da ukine finansiranje RTS.

Osim za potrebe restorana RTS u Beogradu, roba je naručivana i za potrebe restorana u odmaralištu RTS na Zlatiboru.

Dragan Bujošević juče nije odgovarao na naše pozive i poruke, dok komentar nismo dobili ni od RTS. O kakvom je bahaćenju RTS reč, na drugoj strani, možda najbolje ukazuje podatak da je pokrajinska RTV u 2015. godini na hranu i piće za svoj restoran potrošila svega 800.000 dinara! Da je situacija u restoranu vojvođanskog Javnog servisa daleko drugačija nego u RTS potvrđuje v. d. glavne i odgovorne urednice RTV Nada Kalkan.

- Ne znam tačno koliko novca naša televizija izdvaja za hranu i piće, ali kod nas je ponuda u restoranu prilično skromna. Svakoga dana ima jedno kuvano jelo i to je otprilike to. Nema biranja i mnogo izbora. Imamo samo ono najosnovnije, piće i kafu. Nama je to sasvim dovoljno. Nemamo novca za rasipanje i bahaćenje... - ističe Kalkanova.

ŽUTI BUJKE SE BAHATI NAŠIM PARAMA! RTS za dnevnice, hotele i troškove u Riju platio 902.543 evra! I TO NIJE SVE!

Rasipanje para

RTV se ne bahati
"Mi imamo samo ono najosnovnije, piće i kafu. Nemamo novca za rasipanje i bahaćenje "
Nada Kalkan, v. d. glavne urednice RTV

Milorad Mirčić, član Odbora za finansije i kontrolu trošenja javnih sredstava, smatra da je ovo samo nastavak rasipničke politike RTS.

- Nemilice troše državni novac, a sve pod parolom nezavisnog i objektivnog medija i novinarstva. Rasipaju novac koji im građani uplaćuju i, istovremeno, stalno viču kako su finansijski ugroženi. Pa ko ih je to ugrozio?! Bujošević i njegova ekipa se nimalo ne obaziru na apele Skupštine, Vlade Srbije i građana na štednju. Uostalom, poznato je da Bujošević na kraju račune polaže samo zapadnim ambasadorima. Zato i može ovako bahato da se ponaša bez posledica - zaključuje Mirčić.

OSILIO SE ŽUTI BUJKE! Direktor RTS traži hapšenje glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića!?!

Papreno skup Rio

Public

Podsetimo, RTS je za praćenje Olimpijskih igara u Riju potrošio neverovatnih 902.543 evra.
Samo na zakup i opremanje studija u Brazilu spiskano je 284.923 evra, dok su avio-karte osam meseci unapred plaćene u proseku 2.079 evra, iako je tržišna cena bila oko 1.000 evra! Treba naglasiti i da je samo na dnevnice 73 ljudi utrošeno 79.243 evra.
Da bruka i skandal budu veći, umesto da objasni ovaj basnoslovan troškovnik, Bujošević je podneo krivičnu prijavu protiv glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i zahteva da on bude osuđen na godinu dana zatvora!?!

 

 

 

 

 

Tagovi: