08.09.2016.

21:31

Foto:

Vesti

BEOGRAĐANIN 22 GODINE TRAŽI PRAVDU: Investitor me ojadio za stan od 53 kvadrata!

Međutim, to mu ne polazi za rukom jer njegov tadašnji poslovni partner Dragoslav Miličić već više od dve decenije izbegava da vrati dug tako što pronalazi rupe u zakonu.

Naime, Miličićeva firma "Investeksport" je 1994. započela izgradnju zgrade u Ulici Mije Kovačevića na "Omladinskom stadionu" u Beogradu. Perović se sa njim dogovorio da uvede grejanje u zgradu, a da zauzvrat dobije stan. Ipak, stan nikada nije dobio, a Miličić je svoju firmu fiktivno oterao u stečaj i tako izbegao naplatu duga.

Miličić: Samo se vi zanimajte!

Posebno je zanimljivo što Dragoslav Miličić nije negirao optužbe koje je na njegov račun izneo Milorad Perović.
- On je verovatno u pravu! Ima tu svega, ne može to da stane u jedan novinski članak. Samo se vi zanimajte i budite zanimljivi - rekao je za Informer Miličić.

- Moji radnici i ja smo radili godinu i po dana! Vrednost našeg rada je 116.666 tadašnjih maraka, a za to je, u kompenzaciji, meni trebalo da pripadne stan od 53 kvadrata u ovom objektu. S naše strane sve je bilo odrađeno po dogovoru, ali od mog stana ništa... Kad je trebalo da se realizuje naš dogovor, vlasnik "Investeksporta" Dragoslav Miličić beži iz zemlje jer mu je, navodno, neko iz vlasti radio o glavi. Bilo je to 1997. godine - priča Milorad Perović i dodaje:

- Čekao sam ga sve do 2004. godine, a onda sam rešio da ga tužim.

Presudom Trgovinskog suda u Beogradu iz maja 2006, "Investeksportu" je naloženo da "Anamontu", na ime naknade štete, isplati iznos od 5.611.819 dinara.

Sa Dragoslavom Miličićem sam se još 1994. dogovorio da uvedem grejanje u zgradu koju zida, a da mi on da jedan stan u vlasništvo
Milorad Perović

- Od naplate nije bilo ništa jer "Investeksport" 2010. odlazi u stečaj. Već na početku stečajnog postupka utvrđeno je da je vrednost imovine "Investeksporta" sto puta manja od visine njenih dugova, pa je i naplata dugovanja bila nemoguća misija - navodi Perović.

Nemajući kud, "Anamont" protiv Miličića 2011. pokreće posebnu parnicu, tražeći da se dug koji ima prema njima namiri iz druge imovine koju ovaj poseduje.

- Sud najpre donosi prvostepenu odluku da se Milačiću blokiraju sredstva koja ima u preduzeću UTP "Palanka" u Smederevskoj Palanci. Ali on se žali i sudija, na iznenađenje svih, donosi presudu u njegovu korist, koju potom potvrđuje i Apelacioni sud. Miličić sve vreme ima u vlasništvu i druge firme koje nesmetano posluju, a ja ne mogu da naplatim svoje potraživanje. On je najveći akcionar UTP "Palanka A. D." iz Smederevske Palanke, i još nekoliko firmi. Međutim, sud nije našao za shodno da iz prihoda ovih firmi namiri moj dug. Da zlo bude veće, meni je određeno da platim sve sudske troškove u iznosu od 700.000 dinara - kaže Perović.

Tagovi: