13.09.2016.

20:02

Foto:

Vesti

ODGOVOR SRPSKE CRKVE NA NAJAVLJENU LGBT FEŠTU: Patrijarh Irinej za šetnju protiv GEJ PARADE!

Patrijarh srpski Irinej dao je blagoslov nevladinoj organizaciji "Porodični sabor" da u petak, 16. septembra, u centru Beograda organizuje "porodičnu šetnju" koja će ići od Hrama Svetog Save do Saborne crkve.

Ova šetnja organizuje se kao odgovor na gej paradu zakazanu za nedelju 19. septembar.

"Porodični sabor" tvrdi da novi Građanski zakonik uvodi:

* oduzimanje dece od strane države i zbog jednog vaspitnog udarca po detetovoj zadnjici
* legalizaciju homoseksualnih zajednica kojima će se odobriti da usvajaju decu
* uvođenje promocije homoseksualnosti u obrazovni sistem od vrtića do fakulteta
* surogatno materinstvo i eutanaziju

Srpska pravoslavna crkva tako je još jednom nedvosmisleno ustala u odbranu tradicionalnih, porodičnih vrednosti, a nasuprot narastajućoj ideologiji homoseksualizma.

GEJ PARADA POMERA "VEČITI" DERBI! Partizan i Zvezda zbog bezbednosti igraju dan ranije!

Tokom šetnje, koja će se održati dva dana pre parade gejeva, čitaće se moleban kod spomenika Svetom caru Nikolaju II Romanovu, spasiocu Srbije u Prvom svetskom ratu.

Blagoslov i podsticaj

Zanimljivo je i da u organizaciji "Porodičnog sabora", inače rusko-srpske organizacije, čitave ove sedmice traje "Nedelja porodičnog jedinstva".

Ona se održava paralelno sa LGBT "Nedeljom ponosa" (?!), a tokom nje biće organizovane rasprave i predavanja o mogućim pogubnim posledicama novog Građanskog zakonika, koji legalizuje homoseksualne brakove i dozvoljava gejevima da usvajaju decu.

Pravoslavni analitičar i jedan od predavača na "Nedelji porodičnog jedinstva" Vladimir Dimitrijević kaže da kult porodice i rađanja mora biti prvi i osnovni zadatak i države i društva.

Tanjug

- To posebno važi za zemlju u kojoj svake godine nestane grad veličine Gornjeg Milanovca i u kome je gubitak između dva popisa bio čak 400.000 ljudi! Blagoslov patrijarha Irineja "Porodičnom saboru" zato je podsticaj svima ne samo da se zamislimo nego i da krenemo u konkretnu akciju, od davanja plata i privilegija majkama s više dece do medijske podrške rađanju i podizanju dece - napominje Dimitrijević i predlaže da, kao Rusi, uvedemo dan porodice kao državni praznik.

Treba nam i jedno i drugo
Dobro je da imamo i LGBT paradu i porodičnu šetnju, jer u demokratiji ne treba svi da mislimo isto
Zoran Stojiljković, profesor FPN

Profesor FPN Zoran Stojiljković kaže da je za demokratiju dobro da imamo i gej paradu i porodičnu šetnju.

- Dobro je da imamo i LGBT paradu i porodičnu šetnju, jer u demokratiji ne treba svi da mislimo isto, već da polemike vodimo kroz kulturni dijalog. Nemam problem da neku od tih manifestacija podrži vrh SPC, kao što ćemo na onoj paradi videti sve predstavnike međunarodnih nevladinih organizacija i zapadnih ambasada - ocenjuje Stojiljković i dodaje da bi u svetlu hrišćanske samilosti i solidarnosti, SPC nekad mogla da osudi i korupciju i eksploataciju radnika, koja dovodi do siromaštva.

Samo bez nasilja

Na drugoj strani, jedan od organizatora gej parade Goran Miletić ističe da su sloboda izražavanja i okupljanja osnovna ljudska prava i da država mora da ih garantuje i osigura svima.

CRNI MI, ŠTA SVE PLAĆAMO! Gej parada 2015. godine građane Srbije koštala više od 300.000 evra!

- Međutim, država ne sme da dozvoli događaje na kojima se promoviše ili koristi nasilje. Iako se nadam da najavljeni događaji neće biti nasilni, do sada je na njima uvek korišćen govor mržnje protiv LGBT zajednice - upozorava Miletić.

Tagovi: