16.09.2016.

23:56

Foto:

Vesti

UNS APELUJE: Voditi računa s kojih kosovskih medija se prenose vesti!

Apelujemo na novinare i medije, pre svega one u Beogradu, da vode računa od kojih medija sa Kosova preuzimaju vesti, da posebno obrate pažnju da li postoji impresum na portalima ili potpis autora vesti i da sve informacije koje su osetljivog karaktera provere", navodi se u saopštenju i dodaje da na tim portalima pišu osobe pod lažnim imenima bez iskustva u medijima i osećaja odgovornosti.

UNS i DNKiM u saopštenju ukazuje na učestalo objavljivanje netačnih i neproverenih informacija na pojedinim internet portalima na Kosovu i Metohiji poput sinoćne vesti da je ruska novinarska ekipa uhapšena u Velikoj Hoči trebalo da organizuje boravak srpske dece u Rusiji što je uzemirilo meštane Velike Hoče a pre svega roditelje dece iz tog mesta.

ŠIPTARI SE IGRAJU DRŽAVE: Ruskim novinarima pet godina zabrane ulaska na Kosovo

Kako se dodaje u saopštenju, novinarka i kamerman agencije "Njuz front" Oksana Sazonova i Sergej Belous privedeni su zato što nisu imali vize, a na Kosovu i Metohiji snimali su dokumentarni film. Oni nisu imali veze sa organizovanjem boravka srpske dece u Rusiji.

Dva udruženja navode da je pogrešnu vest objavio portal portal iKos.rs.

Tagovi: