17.10.2016.

16:08

Foto:

Vesti

TABAKOVIĆ: Da najbolji ostanu u Srbiji!

Memorandumi o saradnji potpisani su sa predstavnicima Ekonomskih fakulteta u Kragujevcu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Subotici, Pravnim fakultetima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici, kao i sa FON-om u Beogradu.

NBS već ima potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji sa ekonomskim fakultetom u Beogradu.

- Cilj je da u narednom perodu najpoželjniji poslodavac - NBS ima institucionalizovanu saradnju sa fakultetima koja će omogućiti da najbolji sa najboljima sarađuju - rekla je Tabaković prilikom potpisivanja memoranduma.

Ona je istakla da svaku državu nose prosečni, ali da prosečne vode najbolji.

- Osnovna ljudska potreba-želja za učenjem napretkom, stvaranjem pripala je nama u zadatak - rekla je Tabaković dodajući da je zadatak od najvišeg prioriteta da najbolje studente zadržimo u Srbiji.

Tabaković je podsetila da NBS postiže izuzetno dobre rezultate u ostvarivanju svojih osnovnih ciljeva, očuvanju cenovne i finansijske stabilnosti, kao i pomoći Vladi Srbije u ostvarivanju ekonomskih ciljeva.

Ti rezultati, kako je dodala, nastali su kao plod zajedničkog i posvećenog rada svih zaposlenih.

- Naši zaposleni u najvećem broju dolaze sa fakulteta sa kojima smo danas potpisali saradnju i zato sa predstavnicima fakulteta najiskrenije zahvaljujem na naporima koje ulažu u obrazovanje sadašnjih i budućih generacija - rekla je Tabaković.

Ona je dodala da od njihovog znanja neće zavisiti samo uspeh NBS, već i čitave države.

Tagovi: