18.10.2016.

12:42

Foto:

Vesti

MIODRAG POLEDICA: U Srbiji se gradi 250 kilometara autoputa!

- Od Niša prema bugarskoj granici gradi se 86 kilmetara autoputa, koji će se u raznim fazima puštati u saobraćaj, od Leskovca prema makedonskoj granici gradi se 74 kilometra puta, a od Beograda prema Preljini 100 kilometara - rekao je Poledica na Ekonomskom samitu Srbije u Beogradu.

Prema njegovim rečima, kada se završe deonice na medjunarodnim koridorima ostaje da se ubrzaju procedure na graničnim prelazima.

- U saradnji sa EU pokušavamo da nadjemo modalitete da pojednostavimo sve formalnosti na graničnim prleazima kako bi na železničkim graničnim prelazima smanjili vreme zadržavaje vozova za duplo - rekao je on.

Istakao je i da će se raditi na izgradnji logističkih centara i najavio da će jedan takav biće izgradjen u Batajnici, na 80 hektara.

- Cilj nam je da pored izgradnje puteva, železničkih pruga, logističkih centara i mostova pokušamo da pomognemo privredi i gradjanima i smanjimo logističke troškove, vreme putovanja, skladištenja i čuvanja zaliha, kako bi naša privreda mogao da ima koristi od velikih investicija u transportnu infrastrukturu - rekao je Poledica.

Tagovi: