18.10.2016.

13:39

Foto:

Vesti

OSNOVCI U PREDSEDNIŠTVU! Toma Nikolić dočekao učenike koji su osvojili četvrto mesto na Evropskom takmičenju

Najbolji osnovci su imali priliku da na sastanku sa predsednikom Republike podele svoje pozitivne utiske sa takmičenja, na kom su se u konkurenciji od 23 zemlje izborili za visoko četvrto mesto.

Svake godine hiljade osnovca u okviru takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koje AMSS organizuje već skoro pola veka, nadmeće se u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala, čime stiču znanje neophodno za bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

U ime organizatora sastanku je prisustvovao i generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, koji je predstavio takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ - projekat koji se pokazao kao najbolji način rada sa decom kada je u pitanju usvajanje saobraćajne kulture kod najmlađih.

Ovom prilikom ukazano je na važnost preuzimanja svih mera za pravilno i savesno učestvovanje u saobraćaju, posebno kroz edukaciju, ne samo mladih, već i odraslih, koji su prvenstveno nosioci odgovornosti u saobraćaju.

Na ovogodišnjem evropskom takmičenju Srbiju su predstavljali Nikola Jović iz Niša, Miljana Veselinović iz Niške Banje, Petar Lukić iz Sremske Mitrovice i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura.

Predan rad u kontinuitetu doneo je dobre plasmane naše reprezentacije i na dosadašnjim nastupima na evropskim takmičenjima: srebro 2012, zlato 2013 i 2014, kao prošlogodišnje i ovogodišnje četvrto mesto.

Tagovi: