25.11.2016.

10:42

Foto:

Vesti

OČAJNA MAJKA PREKLINJE ZA POMOĆ! Moj bivši muž PRODAJE NAŠU ĆERKU bogatim Irancima!

U Iranu su izuzetno cenjene device bele puti, a moja Ajša je veoma lepa i već je devojka...
 

Zoran Sinko/privatna arhiva

Slavica Burmazović

Beograđanka Slavica Burmazović (38), kojoj je bivši suprug Ejup Jundžu (46) prošlog avgusta oteo troje dece i odveo ih u Tursku, saznala je da on sad namerava da njihovu stariju ćerku Ajšu (12) uda na silu u Iranu za veliki novac!

Očajna Slavica, koja mesecima nije videla svoju decu, moli vlasti u Srbiji da ne dozvole da joj ćerka završi kao belo roblje.

Slavičina drama počela je još u avgustu prošle godine kad joj je njen bivši suprug Ejup Jundžu (46) uz pretnju pištoljem oteo ćerke Ajšu (12) i Esmu (11) i sina Tarika (5) i odveo ih u Tursku. U martu ove godine prvostepenom presudom suda u turskom gradu Mersinu deca su vraćena majci, ali se Jundžu žalio protiv te odluke. Dva meseca kasnije, žalbu oca odbio je Viši sud u Ankari i presuda je postala pravnosnažna, ali je on u međuvremenu decu preko Sirije odveo u Iran i otad im se gubi svaki trag.

Odalović: Vršimo pritisak

Tanjug

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je da je država u svakodnevnom kontaktu sa ambasadorima u Turskoj i Iranu, koji vrše konstantan pritisak na vlasti tih zemalja.
- Naš ambasador i konzul u Turskoj intenzivno kontaktiraju sa lokalnim vlastima. Uz to dajemo instrukcije i našoj ambasadi u Iranu kako bismo saznali što više možemo. Morate razumeti da postoje neka objektivna ograničenja. Ne možemo na teritoriji druge države ništa učiniti osim da ih alarmiramo da se krše prava naših građana - istakao je Odalović za B92.
Ambasador Srbije u Turskoj Danilo Vučetić rekao je za Informer da ulaže sve napore kako bi se Slavici vratila njena deca, ali da situacija nije nimalo laka.
- Država Srbija je u ovom slučaju zaista uradila sve što je mogla. Slučaj je pred sudom rešen u rekordnom roku. Turski organi i sada pokušavaju da uhapse Ejupa i nađu decu. Na nama je samo da vršimo maksimalan pritisak na njih i to i radimo - jasan je Vučetić.

- Otkako mi je odveo decu, pa sve do prve presude u martu, sa njima sam se čula samo preko telefona. Pošto je sud odlučio da se deca vrate meni, dok je trajao žalbeni postupak, bilo mi je dozvoljeno da odem da ih vidim. Bila sam krajem maja i deca su plakala i molila me da ih vratim sa sobom u Srbiju, ako treba i u koferu. Moj bivši suprug je i tada bio nasilan, pokušao je da me udari naočigled policije i socijalnih radnika i zapretio mi je da decu nikad neću dobiti - ispričala nam je Burmazovićeva.

Strašne vesti o Ajši mi je javila žena mog bivšeg devera, a on ju je zbog toga brutalno pretukao

Tu pretnju Ejup Jundžu je ostvario već tri meseca kasnije, pošto je sa decom nestao bez traga. Slavicu su, naime, 20. avgusta ove godine deca tajno nazvala telefonom i zavapila: Mama, pomagaj, tata nas vodi u Siriju. Otad ih više nije ni čula...

- Prvi šok sam doživela sredinom jula kad je izbio puč u Turskoj, pošto su mi javili da je moj bivši muž troje male dece izveo na ulicu sa demonstrantima. Ubrzo nakon toga, 20. avgusta, iznenada me je sa nekog iranskog broja pozvala moja mlađa ćerka Esma i rekla mi: "Mama, pomagaj, tata nas vodi u Siriju." Tada sam brže-bolje sve alarmirala, ali je bilo kasno. On ih je namerno preko Sirije odveo u Iran jer se tu zbog rata ne traže pasoši. Otad ih nisam čula. Kad sam se obraćala turskim vlastima, rekli su mi da imaju podatak da je on izašao iz zemlje, ali da decu ne mogu da nađu. Uveravaju me da će ga uhapsiti čim ga nađu, ali šta to sad vredi kada se on možda nikad neće vratiti iz Irana - priča ova očajna žena.

Da stvar bude gora, Slavici je supruga rođenog brata njenog bivšeg muža u međuvremenu javila strašnu vest da Ejup namerava da ćerku Ajšu na silu uda u Iranu. Zauzvrat bi dobio veliki novac i papire pomoću kojih bi ostao da živi u ovoj zemlji.

- Moja jetrva iz Turske me je sva usplahirena pozvala jednog dana i rekla mi da Ejup prodaje našu ćerku Ajšu. Navodno, dogovorio se sa nekim Irancima da im da Ajšu za velike pare i dokumenta. U toj zemlji su device bele puti strahovito na ceni. Užasno mi je što ovo pričam, ali moja Aiša je izuzetno lepa i atraktivna, iako ima samo 12 godina. Visoka je skoro kao ja, a već ima i grudi. Ne znam šta da radim i kako da je spasem da ne završi tamo u nekom haremu. Ipak je ona samo dete. Što je najgore, nemam više nikakvu informaciju šta se dešava, pošto je brat mog bivšeg muža brutalno pretukao svoju ženu nakon što mi je otkrila Ejupove namere - rekla je Slavica.

- Jedina nada mi je da će naše Ministarstvo pravde raspisati Interpolovu poternicu, da će uhapsiti zlikovca i da će moja deca biti vraćena - kroz suze završava ova nesrećna žena.

Ministarstvo pravde: Raspisaćemo međunarodnu poternicu

Zoran Sinko/privatna arhiva

U Ministarstvu pravde rekli su za naš list da čine sve da se protiv Ejupa Jundžua raspiše međunarodna poternica.
- Poslednje informacije kojima raspolaže Ministarstvo pravde kad je u pitanju slučaj Slavice Burmazović, a koje su dobijene od strane Ministarstva pravde Turske, jeste da je njen bivši suprug napustio Tursku, da je otišao u Iran i da će biti lišen slobode na šest meseci, kad bude lociran, zbog kršenja privremene mere. Ministarstvo pravde je Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, gde se vodi krivični postupak protiv oca, početkom novembra naložilo da prikupi šta je potrebno za raspisivanje međunarodne poternice - ističu u Ministarstvu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagovi: