03.03.2017.

11:12

Foto:

Vesti

POČINJE RUŠENJE AMBASADE SAD! Na tom mestu nići će LUKSUZNI STAMBNI KOMPLEKS!

 

Ulica kneza Miloša će se izmeniti, gradiće se i dve dodatne trake za vožnju, ali i podzemne garaže
Siniša Mali

Izraelci će na ovoj atraktivnoj lokaciji, koju čini pet zgrada i koja se prostire na 17.000 kvadrata, napraviti velelepne apartmane, kancelarije, kafiće, a investitori trenutno dogovaraju najsitnije detalje oko rušenja.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže za Informer da je investicija izraelskih investitora važna za Beograd jer će uposliti građevinsku industriju.

ŠTA SE GRADI

* stambeno-poslovni kompleks na
17.000 kvadrata
* luksuzni apartmani
* moderan poslovni prostor
* prodavnice i restorani

- Kompleks koji će biti izgrađen na mestu nekadašnje zgrade američke ambasade doneće moderan način života u tom delu grada. Grad se trudi da izraelskim investitorima efikasno izda sve dozvole da gradnja počne na vreme - navodi Mali.

Prema njegovim rečima, Ulica kneza Miloša u naredne dve godine biće potpuno rekonstruisana.

- Pored novog stambeno-poslovnog objekta, u ovoj ulici će se izgraditi dve dodatne trake za vozače, i više neće biti parkiranih automobila uz saobraćajnicu, jer će se izgraditi podzemne garaže - napominje Mali.

2,5 hiljada evra najmanje će koštati  kvadrat stana u ovom kompleksu

Izraelci su u ovaj posao ušli prošle godine kupovinom srpske firme "Energogrup divelopment", koja se u katastru vodi kao vlasnik zgrade stare ambasade SAD. Istovremeno, preko ove domaće kompanije Izraelci će izvoditi radove na izgradnji kompleksa, gde će cena kvadrata, prema mišljenju stručnjaka, iznositi najmanje 2.500 evra.

Informer

 

 

 

 

Tagovi: