17.03.2017.

18:11

Foto:

Vesti

ČADEŽ: Osnažena uloga PKS u pregovorima sa EU!

- Od suštinskog je značaja da privrednici budu deo stručnih timova PKS za praćenje pregovora kako bi bili informisani o promenama koje nas očekuju u poslovnom okruženju i kako bismo mogli da zaštitimo privrednike Srbije - rekao je Čadež na petom savetovanju za pokrajinske poslanike na temu "Jedinstveni komorski sistem u funkciji rasta srpske privrede".

Čadež je istakao i prednosti novog Zakona o privrednim komorama, prema kome privrednici imaju veći uticaj na kreiranje ambijenta za poslovanje, ekonomsku politiku i regulatorni okvir kroz učešće u zakonodavnom postupku.

Prema njegovim rečima, na osnovu tog zakona mogu da se organizuju regionalni parlamenti privrednika kojima se spuštaju ovlašćenja i usluge na regionalni nivo u cilju približavanja privredi, smanjenja troškova i efikasnijeg poslovanja.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor podržao je odredbe novog Zakona o privrednim komorama, kojima je predviđeno da Privredna komora Srbije može da obrazuje Regionalne privredne komore i za područje više opština, čije teritorije pripadaju različitim upravnim okruzima.

- Obrazovanje ovakvih regionalnih privrednih komora važno je u cilju očuvanja i jačanja ekonomskih veza između opština koje su povezane prostorno, saobraćajno, privredno ili na neki drugi način, a administrativno-teritorijalnom podelom, suprotno ekonomskoj logici, pripadaju različitim regionalnim komorama, na način kako je to uređeno Uredbom o upravnim okruzima - kazao je Pastor.

ČADEŽ: Velike kompanije postale deo srpske privrede!

Današnje savetovanje bilo je poslednje u prvoj seriji savetovanja za pokrajinske poslanike, koje je pokrajinski parlament organizovao zajedno sa Fondacijom Konrad Adenauer.

Tagovi: