10.04.2017.

22:17

Foto:

Vesti

SRBIJA OBUČILA 2.000 PILOTA: Oni sada lete za 30 kompanija!

Obuka pilota na nivou SMATSA Vazduhoplovne akademije u Vršcu u Evropi postoji još samo u Španiji i Nemačkoj. 

Ova vršačka trenutno ima 125 studenata iz Evrope, Azije i Afrike, zemalja iz okruženja, po prvi put polaznika iz Japana, jednog Kubanca iz Italije koji se školuje za flajt instruktora i jednog Engleza za dozvolu privatnog pilota. 

Flota od 20 aviona dovoljna je za obuku pilota i to je ono čemu se u ovom trenutku daje prednost kada su u pitanju akademija i aerodrom u Vršcu, a ne civilna pista o kojoj je bilo ranije govora. 

Prošle godine dosta je uloženo u samu Akademiju i infrastrukturu koja se odnosi na proces školovanja čime je nastavljen kontinuitet u kvalitetu nastave.

OSVETILI SE ZA BEOGRAD! JUGOSLOVENSKI PILOTI BOMBARDOVALI TREĆI RAJH! Ovo je istina koja je dugo skrivana od Srba!

- Sve je po svetskim standardima. Moja obuka se zove ATP, traje prosečno dve do dve i po godine sa svom nastavom i letačkom obukom i veoma sam zadovoljan - kaže Uroš Đukić, student iz Portoroža u Sloveniji.

Pored učionica i učila dosta je uloženo i u aerodromsku infrastrukturu. Izvršena je modifikacija, odnosno svetlosno obeležavanje za prilaz obe betonske piste, ugrađna su PAPI svetla i ostalo na način da je sam aerodrom posle "Nikole Tesle" i aerodroma u Nišu treći po pitanju opremljenosti i usluga za školovanje đaka, kaže Mirko Vranić.

KINEZI ZBOG SRBIJE OTKAČILI HRVATE: Od Beograda do Pekinga za osam sati!

Aerodrom Vršac koji ima tri piste - 1000 metara dugačku betonsku pistu i dve travnate piste, dužine 800, odnosno 600 metara koje se koriste u ranim fazama obuke, kao i kontrolni toranj i 1700 kvadratnih kilometara vazdušnog prostora određenog za školovanje budućih pilota.

Tagovi: