24.04.2017.

12:39

Foto:

Vesti

SRPSKIM SREDNJOŠKOLCIMA OTVORENA VRATA HOLIVUDA: Predstavnici američke filmske industrije u poseti Artimediji

Srednja škola Artimedia, kao jedinstvena evropska škola koja na srednjoškolskom nivou obrazovanja nudi dualno obrazovanje u smeru umetnosti i medija, otišla je korak dalje u mogućnostima za svoje učenike.

Iako je centar filmske industrije hiljadama kilometara daleko, učenici ove škole imali su priliku da tu razdaljinu anuliraju na jedan dan i saznaju kako mogu da postanu deo najveće filmske industrije.

- Zadovoljstvo je bilo ugostiti predstavnicu Internacionalnog akademskog centra, Elizabetu Čung, i asistentkinju direktora američkog koledža SCAD, Nebiat Gereme. Učenicima  škole, predstavljen je američki obrazovni sistem i, konkretno, jedan od najboljih američkih fakulteta za umetnost i dizajn na kome su se brojni holivudski umetnici školovali - izjavio je direktor škole Saša Mirosavljević i dodao:

- Naši učenici su dobili "ključ" kako da otvore sva vrata do željenog filmskog studija u Los Anđelesu. Mi smo tu, kao škola, da ih pripremimo i zajedno sa njima prođemo sve faze do Holivuda.

Prva generacija maturanata Artimedije ove godine diplomira na katedrama za režiju, glumu, dramaturgiju, ali i na žurnalistici, industrijskom dizajnu i produkciji. Nekima od njih smeši se i holivudska karijera.

 

Tagovi: