20.06.2017.

12:30

Foto:

Vesti

STEVIĆ: Vlada Srbije maksimalno angažovana oko migranata

- Ne možemo sve migrante posmatrati kroz sporadične incidente jer te ljude je muka naterala da odu iz svoje zemlje - rekao je Stević u Kikindi, tokom volonterske akcije čišćenja na teniskim terenima u okviru Sportskog centra „Jezero".

Akcija je okupila predstavnike grada domaćina, institucija Srbije, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), kao i migranata smeštenih u Prihvatnom centru u Kikindi.

- Veliku zahvalnost dugujemo lokalnim samoupravama i građanima koji su prihvatili ove ljude i izašli im u susret. Inače, moram napomenuti da je grad Kikinda pogranično područje na migrantskoj ruti, s tim u vezi u ovom prihvatnom centru boravilo je blizu 300 ljudi od toga 120-oro dece - istakao je Stević juče u Kikindi, a uoči današnjeg Svetskog dana migranata.

On je dodao, da je zahvaljujući sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj, UNDP obnavlja i dečiji vrtić „Maslačak" u Kikindi, u naselju Bašaid, u kome će se organizovati multikulturalne radionice za decu iz lokalne i migrantske populacije.

Inače, volonterska akcija uređenja teniskih terena S.C. „Jezero“ realizovana je u okviru projekta koji doprinosi razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize, koji finansira Vlada Japana, a sprovodi UNDP, u saradnji sa nadležnim ministarstvima Vlade Srbije i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

Tagovi: