20.06.2017.

16:02

Foto:

Vesti

NATO OTIMAČINA BOSNE: Dodik poručio da SRPSKA NEĆE DOZVOLITI učlanjenje zemlje U ZAPADNU VOJNU ALIJANSU!

Na pitanje Srne da prokomentariše današnji sastanak delegacije BiH, koju predvodi predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a Roz Gotemeler u Briselu, Dodik je rekao da su Ivaniću stavovi Srpske poznati, te da veruje da će se u okviru njih i kretati.

PREKRAJANJE GRANICA - RECEPT ZA HAOS NA BALKANU: Evo šta Amerikan Interest piše o situaciji u regionu!

- Članstvo u NATO je dobrovoljno. U BiH ne postoji konsenzus o pristupanju BiH tom savezu i taj stav je verovatno poznat i čelnicima NATO-a. U Republici Srpskoj postoji konsenzus svih partija, uključujući i partije iz Saveza za promene, da mi nećemo dati saglasnost za NATO integracije BiH, čime bi postavili granicu tog saveza na Drini - istakao je Dodik.

On je rekao da se Republika Srpska protivi ideji da odluku o članstvu u NATO donose političke elite, te naglasio da to treba da učini narod na referendumu.

NATO KRENUO NA REPUBLIKU SRPSKU: U toku je nasilno otimanje vojne imovine, Banjaluka poručuje da to NEĆE DOZVOLITI

- Na taj čin nas posebno obavezuje činjenica da je NATO savez ne tako davno bombardovao našu zemlju i naš narod i da samo taj narod može da kaže da li ćemo ići u pravcu NATO integracija ili ne - istakao je predsednik Srpske.

On je ponovio da Republika Srpska podržava dijalog sa svim međunarodim organizacijama i savezima, uključujući i NATO, samo što nikada neće podržati da na prevaru ili silu bude ugurana u članstvo u tom savezu.

Reuters

- Knjiženje perspektivne vojne imovine na Ministarstvo odbrane BiH je protizakonotio i protivustavno i Republika Srpska će iskoristiti sve pravne i političke mehanizme da zaustavi nasilje nad Ustavom. Uvereni smo da ni NATO savez ne želi da vidi BiH u svom članstvu ako bi do tog statusa došla koristeći nezakonite i neustavne aktivnosti, varajući pri tom pola države - istakao je Dodik.

DODIKOV ODGOVOR SAD TRESE REGION! BIH JE PROPALA DRŽAVA I NIJE ZEMLJA MUSLIMANA: Biće referenduma ako nastavite da nas maltertirate!

Naveo je da predstavnici NATO-a moraju da znaju da ovo što se pokušava uraditi preko Pravobranilaštva, a u vezi sa imovinom predstavlja nagrublje kršenje Ustava BiH.

Dodik je poručio da Srpska ostaje partner Alijansi u borbi protiv terorizma i na ostalim bezbednosnim izazovima koji se eventualno mogu ukazati i bez formalnog članstva u tom savezu.

Tagovi: