22.06.2017.

20:43

Foto:

Vesti

(FOTO) SMRTONOSNA DROGA "KROKODIL" HARA SRBIJOM! Dva pacijenta leče se na VMA, MESO IM OTPADA SA KOSTIJU!

Ova izuzetno opasna droga pravi se od industrijskih rastvarača i teških metala koji bukvalno uništavaju ljudski organizam.

Korisnici veoma brzo dobiju nekrozu tkiva i meso im bukvalno otpada s kostiju (pogledajte slike) a u daljim stadijumima bolesti najčešće se pribegava amputaciji ekstremiteta kako bi se pacijentima sačuvao život.

Kolika opasnost preti Srbiji od "krokodila", javnost je upozorila načelnica Nacionalnog centra za kontrolu trovanja - VMA prof. dr Slavica Vučinić.

- "Krokodil" je droga koja izaziva veliku smrtnost u celoj Evropi i registrovano je 30.000 smrtnih slučajeva za dve godine. Nju čine kiseline, baze, industrijski rastvarači, teški metali, jod, crveni fosfor, petroleum, koji svi zajedno dovode do oštećenja i nekroze tkiva. Oštećenja mogu biti tako izražena da je nekada neophodna amputacija ekstremiteta - upozorava Vučinićeva.

Informer

Sa njom je saglasan i policijski stručnjak i član Međunarodnog borda direktora za borbu protiv narkomanije Marko Nicović, koji tvrdi da droge "krokodil" uveliko ima na našim ulicama.

- To je najgora droga, pošto se pravi od najeftinije hemije koja može da se kupi u prodavnicama. Zbog toga je izuzetno jeftina i dostupna svima, a dejstvo joj je stravično. Ljudi neposredno posle konzumacije prvo misle da su najjači i bukvalno su spremni da se zalete na voz, što je kobno i po njih i po okolinu. Posle toga počinju snažne halucinacije u kojima konzumenti vide zvukove, čuju slike i razne nenormalne stvari. Uz sve to, ova droga ima i stravične fizičke posledice, pa ljudima bukvalno otpada meso s kostiju. To što već lečimo prve pacijente nije nimalo dobro i znači da "krokodila" već uveliko ima na našim ulicama i kod dilera - objašnjava Nicović.

Informer

 

 

Tagovi: