13.07.2017.

16:49

Foto:

Vesti

(VIDEO) SRPSKI I BUGARSKI RAKETAŠI VEŽBAJU OBARANJE AVIONA: Sistemi NEVA i KUB imaće šta da pokažu!

Kako se navodi, raketaši Vojske Srbije izvešće bojno gađanje raketnim sistemima NEVA i KUB, a prema rečima zastupnika komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Milana Popovića, dolasku na poligon "Šabla" u utorak prethodile su planske konferencije, kao i individualne i kolektivne pripreme, a transport ljudstva i sredstava odvijao se kopnenim i vazdušnim putem.

Popović je naveo da je u toku faza pripreme sredstava raketne tehnike, a kako kaže, pre svega raket, za realizaciju gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru.

NATO DAO ZAGREBU ZADATAK DA PREKO ŠIPTARA ZAPALI BALKAN: Strah od Srbije i Putina okovao SAD i njihove savezinke!

- Kruna osposobljavanja svakog raketaša je gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru, a u Republici Srbiji, u ovom trenutku, ne postoji poligon koji može da odgovori bezbednosnim zahtevima za realizaciju ovog zadatka - istakao je Popović dodavši da je to je jedan od osnovnih razloga za korišćenje ovog poligona, koji je relativno blizu Srbiji.

Beta

(VIDEO) PONOS SRBIJE: Ugledni britanski portal predstavio borbeno vozilo Miloš!

Govoreći o saradnji sa vazduhoplovnim snagama Republike Bugarske, Popović je podsetio da je ona započeta na inicijativu vojske Srbije 2010. godine, kada je i izvršeno prvo gađanje na "Šabli", a ovogodišnje gađanje, kako kaže Popović, četvrti je zajednički susret srpskih i bugarskih raketaša.

- Kroz planske procese i niz zajedničkih gađanja uspostavili smo dobru međuarmijsku, ali i ličnu saradnju, koja je krunisana činjenicom da se priprema za gađanje odvija na najboji mogući način -  zaključio je Popović.

(VIDEO) NAJMOĆNIJE ORUŽJE SRPSKE VOJNE INDUSTRIJE: Raketni sistem "Šumadija", priprediće neprijatelju PAKAO NA DALJINI OD 285 KM!

Kako se navodi u saopštenju, na poligonu bugarske armije "Šabla" na obali Crnog mora nedaleko od Varne, pripadnici ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Srbije uspešno su izvodili gađanja 2010, 2011. i 2013. godine.

Tagovi: